Βάση οι Ελληνες

Ακόμη και οι υπερβάσεις έχουν κάποια όρια. Ο Ολυμπιακός χθες ήταν αδύνατο να ξεπεράσει τον εαυτό του και πολύ περισσότερο να κατακτήσει την Ευρωλίγκα στην έδρα της διψασμένης Φενέρ. Ναι, είναι αλήθεια ότι χάνει με ευκολία τους τελικούς, όταν δεν σηκώνει την κούπα. Αλλά επίσης αλήθεια είναι πως η πορεία του αποτελεί παράδειγμα για όλους. «Με τον δικό μας τρόπο» έλεγαν τις προάλλες οι πρόεδροι Γιώργος και Παναγιώτης Αγγελόπουλος. Αυτό πρέπει να διαφυλάξουν τώρα. Γιατί πρωταγωνιστές στο φάιναλ φορ ήταν οι έλληνες άσοι, έστω κι αν το δίδυμο των Σπανούλη – Πρίντεζη δεν απέδωσε τα μέγιστα. Ωστόσο, ο καταπληκτικός Μάντζαρης ήταν ο συνολικά καλύτερος παίκτης του Ολυμπιακού στη διοργάνωση, ένα εξάρτημα της μηχανής που χρειάζεται να μείνει για να μην υποστεί τριγμούς η αλυσίδα. Αυτή τη συνέχεια, αυτή τη συμπαγή ομάδα πρέπει να κρατήσουν στο Λιμάνι και να επενδύσουν πάνω της για νέες συγκινήσεις.

Πόλο

Ολα τα ωραία έχουν τέλος, έτσι δεν λένε; Ισχύει. Ο Ολυμπιακός κυνηγούσε στους άνδρες το νταμπλ στο πόλο, ωστόσο γνώρισε ήττα-έκπληξη από τη Βουλιαγμένη (8-7) στον τελικό του Κυπέλλου στο Καρπενήσι. Η Βουλιαγμένη είχε να νικήσει από τον Μάιο του 2013 τον Ολυμπιακό που διατηρούσε εντυπωσιακό αήττητο 125 συνεχόμενων αγώνων. Μπροστά στους Κόκκινους υπάρχει το φάιναλ σιξ της κορυφαίας ευρωπαϊκής διοργάνωσης, καλό όμως είναι να δούμε το κάτωθι: το περασμένο καλοκαίρι έγινε η επιλογή να ενισχυθεί στις θέσεις των ξένων και έτσι έφυγαν οι διεθνείς Βλαχόπουλος, Γούνας, Δερβίσης. Χάλασε, δηλαδή, ο ελληνικός κορμός, αποφασίστηκε αντίθετη κίνηση σε σχέση με αυτό που βλέπουμε στο μπάσκετ του Ολυμπιακού. Αφήστε που σηκώνει μεγάλη συζήτηση για το αν φέτος οι κυρίαρχοι της ελληνικής υδατοσφαίρισης διαθέτουν ισχυρότερο σύνολο σε σύγκριση με την προηγούμενη σεζόν.

Τόζα

Αξέχαστος είναι για πολλούς ποδοσφαιριστές του Ολυμπιακού. Ιδιαίτερα για όσους έκαναν τα πρώτα τους βήματα τη μακρινή δεκαετία του ’80 και προσπαθούσαν να κερδίσουν το δικό τους μερίδιο στον χώρο. Ο Τάκης Λεμονής και ο Γιώργος Κοκολάκης λοιπόν, με προτροπή του πρώτου, μετέβησαν το Σάββατο στην οικία του Βεσελίνοβιτς στο Παλαιό Φάληρο και συλλυπήθηκαν από κοντά τη σύζυγό του Μίκα. Και μαζί της θυμήθηκαν αρκετές από τις στιγμές του προπονητή στα ελληνικά και διεθνή γήπεδα…

Διάδοχος

Πρωταθλητές στην κατηγορία U-17 αναδείχθηκαν οι πιτσιρικάδες του Ολυμπιακού. Για να επιβεβαιωθεί ότι οι ακαδημίες στον Ρέντη δουλεύουν στο φουλ, αποδίδουν καρπούς και βλέπουμε να έρχονται συνεχώς φιντάνια στην πρώτη ομάδα. Αυτό είναι και το βασικό ζητούμενο, όχι μόνον οι τίτλοι. Πάντως, αξίζει να αναφέρουμε ότι πρωταγωνιστής ήταν ο Γιάννης Νικοπολίδης, καθόσον απέκρουσε δύο πέναλτι στην ψυχοφθόρο διαδικασία. Οσοι δε τον έβλεπαν, ασφαλώς και θα σχημάτιζαν την άποψη πως «το μήλο πέφτει κάτω από τη μηλιά». Κυρίως για το copy paste στις κινήσεις του μπαμπά Αντώνη.

Ντούντα

Ενας φίλος ήρθε απόψε απ’ τα παλιά. Ο Ντούσαν Ιβκοβιτς, που οδήγησε τον Ολυμπιακό δύο φορές στον τίτλο του πρωταθλητή Ευρώπης, το βράδυ του Σαββάτου εμφανίστηκε στο ξενοδοχείο των ομάδων και μίλησε με τον γενικό διευθυντή των Ερυθρολεύκων Χρήστο Σταυρόπουλο, ενώ φυσικά κουβέντιασε επί μακρόν με τον κουμπάρο του Ζέλικο Ομπράντοβιτς. Οταν ρωτήθηκε πάντως για το ποια ομάδα υποστηρίζει στον τελικό, προτίμησε να πει απλά ότι περιμένει ένα σπουδαίο ματς…