Ενοποιημένα έσοδα ύψους 151,9 εκ. ευρώ, αυξημένα κατά 3% σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του 2016, παρουσίασε η Aegean Airlines μέσα στο πρώτο τρίμηνο του 2017.

Σύμφωνα με τα οικονομικά αποτελέσματα της εταιρείας, στο διάστημα Ιανουαρίου-Μαρτίου 2017 η κίνηση ανήλθε συνολικά σε 2,1 εκατ. επιβάτες, παρουσιάζοντας αύξηση 5% σε σχέση με το 2016, ενώ σημαντικά βελτιωμένες ήταν και οι πληρότητες των αεροσκαφών. Στο ίδιο διάστημα, ο συνολικός αριθμός των πτήσεων μειώθηκε κατά 7%.

Οι καθαρές ζημίες της Aegean (μετά από φόρους) ανήλθαν σε 35,8 εκ. ευρώ από21,5 εκ. ευρώ που ήταν το πρώτο τρίμηνο του 2016.

«H υποαπασχόληση του στόλου την χειμερινή περίοδο, σε συνδυασμό με την χρονική συγκυρία του Πάσχα που μετατοπίστηκε το δεύτερο τρίμηνο φέτος, επιβάρυναν συνολικά το εποχικά αδύναμο πρώτο τρίμηνο της χρονιάς», λένε στελέχη της εταιρείας.

Πάντως, η αύξηση της κίνησης στο δίκτυο εξωτερικού ανήλθε σε 17%, ενώ στο εσωτερικό η επιβατική κίνηση μειώθηκε κατά 6%, καθώς η δραστηριότητα προσαρμόστηκε στη χαμηλότερη ζήτηση της εσωτερικής αγοράς, με φθηνότερους ναύλους, λιγότερες πτήσεις και καλύτερες πληρότητες.

Τα ταμειακά διαθέσιμα και ισοδύναμα της εταιρείας στις 31 Μαρτίου 2017 διαμορφώθηκαν σε 262 εκ. ευρώ.

«Το 2017 ξεκίνησε με θετικές αποδόσεις σε ό,τι αφορά τις πληρότητες των πτήσεων, απόρροια κυρίως των προσπαθειών μας για αποδοτικότερη διαχείριση της χωρητικότητας», τόνισε ο διευθύνων σύμβουλος της Αegean Δημήτρης Γερογιάννης και πρόσθεσε:

«Ως προς το οικονομικό αποτέλεσμα το ξεκίνημα της χρονιάς ήταν δυσκολότερο σε σχέση με το προηγούμενο έτος, κυρίως λόγω της χρονικής συγκυρίας των διακοπών του Πάσχα, καθώς και της υποαπασχόλησης του στόλου λόγω σχετικά αδύναμης ζήτησης στο εσωτερικό της χώρας».

Σημειώνεται, ότι σύμφωνα με τον κ. Γερογιάννη, «η εξέλιξη των πληροτήτων, καθώς και οι προκρατήσεις για την καλοκαιρινή περίοδο, που αποτελούν καθοριστικούς παράγοντες στη διαμόρφωση των οικονομικών επιδόσεων κατά το δεύτερο και το τρίτο τρίμηνο του έτους, παραμένουν ενθαρρυντικές για την εξέλιξη της χρονιάς».