Ξεκίνησα να κάνω θέατρο γιατί δεν μου άρεσε το ποδόσφαιρο.

Η πρώτη παράσταση που είδα ήταν μάλλον Αριστοφάνης σε ένα ανοιχτό θέατρο.

Ο πρώτος μου σημαντικός ρόλος ήταν ένας ταξιτζής σε παιδική παράσταση.

Αν δεν έκανα θέατρο, μάλλον θα έκανα κάτι άλλο.

Μια συμβουλή από τον δάσκαλό μου είναι «μην παίζεις».

Πάνω στη σκηνή νιώθω ωραία … τις περισσότερες φορές.

Το πιο περίεργο πράγμα που μου έχει συμβεί στο θέατρο είναι να σκάνε πυροτεχνήματα στο παράθυρο την ώρα που έσβησαν τα φώτα. Για αρκετή ώρα κιόλας.

Η παράσταση που πάντα θα θυμάμαι είναι μια παράσταση σε ένα χωριό της Κρήτης.

Το θέατρο για μένα είναι τρόπος ζωής.

Ονειρεύομαι να ονειρεύομαι.

Info

• Ο Θανάσης Ζερίτης γεννήθηκε στην Αθήνα πριν από 31 χρόνια, προσπάθησε να τελειώσει το τμήμα Θεατρικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Αθηνών και δεν τα κατάφερε.

• Ωστόσο τα κατάφερε να αποφοιτήσει από τη δραματική σχολή του Ωδείου Αθηνών, όπου και γνώρισε τους υπόλοιπους 4frontal.

• Από τότε με την ομάδα 4frontal έχει σκηνοθετήσει την «Αύξηση» του Georges Perec, την «Οικογένεια Μπες-Βγες» του Γιάννη Ξανθούλη, έχει συν-σκηνοθετήσει και συμμετείχε ως ηθοποιός στον «Υμπύ Τύραννο» (με τον Σ. Γιαννουλάδη), στο «Σσς κάποιος έρχεται» (με την Α. Νίνου),στο «Είσαι ένα κτήνος Βίσκοβιτς» (με τον Γ. Σαρακατσάνη) ενώ έχει συμμετάσχει ως ηθοποιός στις περισσότερες από τις παραστάσεις της ομάδας μέχρι σήμερα όπως «Ο Μουνής», «Σοφία Λασκαρίδου-Μια αγάπη μεγάλη» (σκην. Π. Δεντάκης), Βόυτσεκ» (σκην. Γιαννουλάδης-Γιαννοπούλου), «Όνειρο Καλοκαιρινή Νύχτας» (σκην.Τ. Κακουδάκη)κ.ά.

• Εκτός της ομάδας έχει συνεργαστεί με τον Α. Καραζήση, την Β. Αδάμου, την Λ. Κιτσοπούλου, την Μ. Γερογίαννη, κ.ά.

• Στο πλαίσιο του10ου Bob Theatre Festival παίζει στην παράσταση «Ο Μουνής» που είναι βασισμένη στο ομώνυμο διήγημα της Λένας Κιτσοπούλου, σε σκηνοθεσία Παντελή Δεντάκη. Παρασκευή, 26/5 στις 21.15, Πειραιώς 260 ( Αίθουσα Η’).