Λίγες ημέρες μετά την αιφνιδιαστική έφοδο των εισαγγελέων στο σπίτι και το γραφείο του Γιάννου Παπαντωνίου, χθες με βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών δεσμεύτηκε η κινητή και η ακίνητη περιουσία που διατηρεί ο πρώην υπουργός εντός των ελληνικών συνόρων.

Οι δικαστές έκαναν ουσιαστικά δεκτό το αίτημα της επικεφαλής της Εισαγγελίας Διαφθοράς Ελένης Τουλουπάκη, η οποία ζητούσε τη δέσμευση λογαριασμών και ακινήτων του στο πλαίσιο των ερευνών για τον τρόπο απόκτησης των περιουσιακών στοιχείων του.

Οπως είναι γνωστό, εξάλλου, προ ημερών ασκήθηκε και συμπληρωματική ποινική δίωξη έπειτα από το αίτημα της ανακρίτριας κατά της Διαφθοράς Ηλιάνας Ζαμανίκα, η οποία ερευνά υποθέσεις προμήθειας εξοπλιστικών προγραμμάτων.

Ωστόσο, για την αξιοποίηση τόσο των κατασχεθέντων από την κατ’ οίκον έρευνα όσο και των στοιχείων που έχει στα χέρια της η ανακρίτρια απαιτείται η επεξεργασία από πραγματογνώμονες και ειδικούς επιστήμονες που θα συνδράμουν στο έργο των εισαγγελικών και δικαστικών λειτουργών. Για τον λόγο αυτόν, όπως επισημαίνουν πηγές από τον χώρο της Δικαιοσύνης, απαιτείται άμεσα… επιστράτευση ειδικών για να ολοκληρωθεί το συντομότερο δυνατό το παζλ των ανοιχτών ερευνών και να αποδοθούν ενδεχόμενες ποινικές ευθύνες στα ελεγχόμενα πρόσωπα.

Υποσχέσεις πήραν πάλι οι συμβασιούχοι

Συμβασιούχοι διαμαρτυρόμενοι στους δρόμους. Η φράση δεν αποτελεί, θα μου πείτε, είδηση. Καθώς σε κάθε κυβερνητική θητεία δεν υπάρχει περίπτωση να μη γίνει μία πορεία διαμαρτυρίας από συμβασιούχους.

Ετσι, και στην κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ οι συμβασιούχοι των δήμων βγήκαν χθες στους δρόμους. Αφού απείχαν όλο το Σαββατοκύριακο από τα καθήκοντά τους, πραγματοποιούν –μαζί με τους υπόλοιπους δημοτικούς υπαλλήλους –χθες και σήμερα 48ωρη απεργία.

Δεδομένου ότι την παράταση που έδωσε η κυβέρνηση στις συμβάσεις τους μέχρι το τέλος του έτους ήρθε το Ελεγκτικό Συνέδριο και την ακύρωσε. Και όχι μόνο. Τους ζητάει να δώσουν πίσω και όσους μισθούς εισέπραξαν στο διάστημα αυτό.

Θύελλα αντιδράσεων δημιούργησε στους υπαλλήλους των δήμων και η εξαγγελία για κατάργηση της φοίτησης νηπίων σε βρεφονηπιακούς σταθμούς και κατευθείαν ένταξή τους σε νηπιαγωγεία. Γεγονός που, όπως καταγγέλλουν, θα οδηγήσει σε κλείσιμο των βρεφονηπιακών σταθμών και κατάργηση πολλών θέσεων εργασίας.

Το αρμόδιο υπουργείο Εσωτερικών μετά και τη χθεσινή συνάντηση που είχε η Ομοσπονδία των εργαζομένων στους δήμους με τον υπουργό Πάνο Σκουρλέτη διατείνεται πως για όλα θα βρεθεί λύση.

Για τα εκπαιδευτικά ζητήματα θα υπάρξει, λέει, διάλογος, ενώ για το θέμα των συμβασιούχων μόλις καθαρογραφεί η απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου θα γίνει νομοθετική παρέμβαση.

Μέχρι τότε, πάντως, η Πλατεία Κλαυθμώνος θα επιβεβαιώνει τον λόγο που πήρε το όνομά της. Και σίγουρα οι πολίτες θα βλέπουν τα σκουπίδια να γεμίζουν τους δρόμους. Καθότι λόγω απεργίας των δημοτικών υπαλλήλων την αποκομιδή των σκουπιδιών να την ξεχάσετε…

Τα λύνει όλα ο κυρ Αλέκος!

Χάσατε τη ρύθμισή σας στον ΕΦΚΑ; Παράπεσαν τα χαρτιά για το εφάπαξ σας; Μην ανησυχείτε, υπάρχει λύση. Και δεν χρειάζεται καν να απευθυνθείτε στον Συνήγορο του Πολίτη ή να πληρώνετε δικηγόρους για εξώδικα και άλλα τινά. Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να επισκεφθείτε το περίφημο kathimerinotita.gov.gr και θα φροντίσει γι’ αυτό η ειδική task force που έχει συστήσει ο Αλέκος Φλαμπουράρης.

Οπως μας ενημερώνει δελτίο Τύπου του υπουργού Επικρατείας, η ειδική ομάδα που έχει συσταθεί για την καθημερινότητα των πολιτών κατάφερε να «σώσει» τη ρύθμιση μιας ανασφάλιστης γυναίκας, από τον λογαριασμό της οποίας ο συνδικαιούχος είχε «σηκώσει» όλο το ποσό και έτσι η δόση έμεινε απλήρωτη.

«Οι υπάλληλοι της “Καθημερινότητας” επικοινώνησαν με τη Γενική Διεύθυνση Εισφορών και Ελέγχων του υπουργείου Εργασίας, που αντιλαμβανόμενη την κατάσταση, γνωμοδότησε θετικά, ώστε η μητέρα να συνεχίσει να πληρώνει απρόσκοπτα τις 8 εναπομείνουσες (sic) δόσεις» αναφέρει το δελτίο Τύπου.

Επιπλέον, σε περίπτωση άλλης ασφαλισμένης, της οποίας ο σύζυγος είχε πεθάνει από το 2014, δεν είχε λάβει ειδοποίηση από το αρμόδιο Ταμείο για να εισπράξει το εφάπαξ, διότι «το σχετικό χαρτί είχε παραπέσει». Και όπως επίσης ενημερωνόμαστε, «μετά τις απαραίτητες συνεννοήσεις το ποσό καταβλήθηκε στη δικαιούχο».

Τα πηγαδάκια του Σταύρου

Και ο Σταύρος Θεοδωράκης βρέθηκε χθες στην 4η ετήσια Οικονομική Διάσκεψη της Ελληνικής Ενωσης Επιχειρηματιών (ΕΕΝΕ), μαζί με τον Στέργιο Πιτσιόρλα, τον Βαγγέλη Βενιζέλο και την Ντόρα Μπακογιάννη. Με τον υφυπουργό Οικονομίας και Ανάπτυξης, δε, είχαν θερμό τετ α τετ. Δεν ξέρω τι ειπώθηκε μεταξύ τους, ωστόσο μαθαίνω πως η εκτίμηση είναι αμοιβαία, με τον Σταύρο να θεωρεί τον Πιτσιόρλα τον μοναδικό μεταρρυθμιστή της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ. Ο επικεφαλής του Ποταμιού είχε ολιγόλεπτη συζήτηση και με την ευρωβουλευτή της Ελιάς (ΔΗΣΥ πλέον) Εύα Καϊλή. Λέτε να μίλησαν για τα του χώρου;