Το φάιναλ φορ της Κωνσταντινούπολης ανήκει ήδη στην Ιστορία και μολονότι χθες στους δρόμους της ασιατικής πλευράς της πόλης εκατοντάδες χιλιάδες κόσμου αποθέωναν τον Ζέλιμιρ Ομπράντοβιτς και τους παίκτες του στο τουρ με πούλμαν των πρωταθλητών Ευρώπης, ο Σέρβος έχει αρχίσει να σκέφτεται το φάιναλ φορ στο Βελιγράδι.

«Θα είναι κάτι ξεχωριστό να παίξουμε στο Βελιγράδι γιατί είναι η πόλη μου. Θα είναι ξεχωριστό να βρεθεί η Φενέρμπαχτσε για 4η συνεχόμενη φορά σε φάιναλ φορ. Κι αυτός είναι ο στόχος μας από τώρα», δήλωσε ο Ομπράντοβιτς που με το 9ο τρόπαιο που κατέκτησε ξεπέρασε τα τρόπαια που έχουν πάρει μαζί οι Μεσίνα (4) Ιβκοβιτς (2) και Γκέρσον (2)!

Ο Ομπράντοβιτς, όπως συνηθίζει, θέλει να κρατήσει τον ίδιο κορμό στην ομάδα και να κάνει ελάχιστες προσθαφαιρέσεις. Κρίσιμη είναι η απόφαση του Μπόγκνταν Μπογκντάνοβιτς που έχει δελεαστική πρόταση από το Σακραμέντο. Από τον Σέρβο θα εξαρτηθούν οι επόμενες κινήσεις, με την παραμονή του Κώστα Σλούκα να είναι ψηλά στην ατζέντα των πρωταθλητών Ευρώπης.

Την επόμενη σεζόν έχει στο μυαλό του και ο Τζόρντι Μπερτομέου. Ο εκτελεστικός διευθυντής της Ευρωλίγκας έχει να αντιμετωπίσει την απόφαση της FIBA για τα «παράθυρα» για τους προκριματικούς αγώνες των Εθνικών ομάδων μπάσκετ μεσούσης της περιόδου. Ο Μπερτομέου είχε συζήτηση με απεσταλμένους δημοσιογράφους στην οποία ήταν και «ΤΑ ΝΕΑ». Ο Καταλανός διέψευσε ότι έχει δηλώσει πως η Ευρωλίγκα θα υψώσει απαγορευτικό στους παίκτες των ομάδων που συμμετέχουν να αγωνιστούν στις εθνικές ομάδες τους, αλλά από την τοποθέτησή του ήταν ξεκάθαρο ότι θα βιώσουμε έναν ακόμη πόλεμο μεταξύ των δυο πλευρών με θύματα τους παίκτες.

«Δεν είπα ποτέ ότι δεν θα επιτρέψουμε στους παίκτες να αγωνιστούν. Ομως δεν πρόκειται να αλλάξουμε το καλεντάρι μας. Από τους παίκτες εξαρτάται αν θα αγωνιστούν στις εθνικές ή στις ομάδες τους που θα έχουν ματς τις ίδιες μέρες με τις εθνικές. Από όλη αυτή την ιστορία μου έχει δημιουργηθεί μια απορία. Γιατί οι παίκτες που παίζουν σε ομάδες του ΝΒΑ δεν απειλούνται με τιμωρία, γιατί λόγω του ΝΒΑ δεν θα έρχονται να αγωνιστούν αλλά οι παίκτες της Ευρωλίγκας απειλούνται;» ανέφερε, μεταξύ άλλων, ο Μπερτομέου που τόνισε ότι «θα υπερασπιστούμε τους παίκτες, αν το θελήσουν, όπως κάναμε με τον Μαυροκεφαλίδη», θυμίζοντας την τιμωρία που ήθελε να επιβάλει στον παίκτη η ΕΟΚ.