Αύγουστος του 2015. Στην Κέρκυρα παρατηρείται εικονική μεταβίβαση μετοχών και η ομάδα αποβάλλεται από το πρωτάθλημα. Για την ακρίβεια, υποβιβάζεται. Ποιος σώζεται; Ο Λεβαδειακός!

Μάιος του 2017. Ο Ηρακλής πληρώνει εκπρόθεσμα τον Πορτουλίδη, γίνεται καταγγελία, ψηφοφορία στη Λίγκα και υποβιβάζεται. Ποιος εξασφαλίζει την παραμονή του, αν φυσικά δεν αλλάξει κάτι στον δεύτερο βαθμό και μετά την έφεση του Ηρακλή; Ο Λεβαδειακός! Αυτό θα πει να είναι κάποια ομάδα εφτάψυχη, αυτή και οι εμφανείς ή αφανείς παράγοντες και πρόεδροί της. Ή με καλές δημόσιες σχέσεις και συμμαχίες, καθόσον υπέρ της τιμωρίας του Ηρακλή συντάχθηκαν (μεταξύ άλλων) οι Ολυμπιακός, ΠΑΟΚ, Παναθηναϊκός και από τους μεγάλους μόνο η ΑΕΚ ήταν απούσα. Το 9-2 δεν αφήνει αμφιβολίες για το πώς ένας παράγοντας με έδρα τη Βοιωτία καταφέρνει να σαγηνεύει τόσους και τόσους. Συναδέλφους του βέβαια, γιατί οι φίλαθλοι – οπαδοί δεν γουστάρουν συμφωνίες κάτω από το τραπέζι και προτιμούν παιχνίδια με ανοιχτά χαρτιά.

Λίγκα

Μερικές σκόρπιες ερωτήσεις: είναι ευχαριστημένοι στη διοργανώτρια από τα πλέι οφ; Από το ενδιαφέρον που δείχνει ο κόσμος; Από την προσέλευση οπαδών στις εξέδρες; Από τον ανταγωνισμό; Αρέσει στους παράγοντες το γεγονός ότι οι ποδοσφαιριστές δείχνουν κατάκοποι; Ακόμη περισσότερο, έχουν σκεφθεί ότι οι προπονητές κάνουν αλχημείες και προσπαθούν να βγάλουν λαγό από το καπέλο, βάζοντας παίκτες σε διαφορετικές θέσεις, επιδιώκοντας να κάνουν rotation; Με τέτοιες συνθήκες και ματς ανά τρεις ημέρες, πρόκειται να κριθεί ο πρωταθλητής της επόμενης περιόδου, όταν θα μετέχει και ο πρώτος στην κατάταξη της βαθμολογίας; Θα το ξαναπούμε και ίσως κουράζουμε: το ποδόσφαιρο απέχει πολύ από το μπάσκετ. Απανωτά παιχνίδια σημαίνουν εξόντωση. Αλλο τα κέρδη και τα ευρώ στο ταμείο ή να ικανοποιούμε την τηλεόραση και ολότελα διαφορετικό το ποδόσφαιρο στη σωστή του βάση.

Κερατσίνι

Για δεύτερη συνεχόμενη σεζόν, ο Φάρος εξασφαλίζει την άνοδό του από την Α2 στην Α1 του μπάσκετ. Νίκησε τον Ηρακλή και κέρδισε το εισιτήριο έχοντας ως οδηγούς τούς μετρ των ανόδων, Λιακόπουλο και Καράμπουλα. Αλλά το ζητούμενο είναι να δηλώσει συμμετοχή, να πληροί τις προδιαγραφές και όχι να επιλέξει συμμετοχή στην παρακάτω κατηγορία. Αλλιώς, τι νόημα έχουν οι προσπάθειες;

Γούνας

Σπουδαία διάκριση για τον διεθνή πολίστα: αναδείχθηκε κορυφαίος ξένος της (άκρως ανταγωνιστικής) ιταλικής λίγκας, όπως επίσης και δεύτερος σκόρερ. Ναι, αυτόν τον τόσο χρήσιμο παίκτη, τον γιο του παλαίμαχου Ανδρέα Γούνα με τη σημαντική θητεία στον Ολυμπιακό, άφησαν να φύγει. Αραγε, τα περί ελληνικού κορμού δεν τα ασπάζονται στο Λιμάνι σε ό,τι αφορά το υγρό στοιχείο;

ΟΠΑΠ

Ωραία η εκδήλωση και όντως ο Οργανισμός κάνει ό,τι μπορεί προκειμένου να υποστηρίξει και να προωθήσει τα προϊόντα του: χθες το μεσημέρι παρουσιάστηκε το νέο παιχνίδι, το Virtual Sports. Εντυπωσιακά γραφικά, συναρπαστικές φάσεις εικονικού αγώνα ποδοσφαίρου, γκολ, δοκάρια, ευκαιρίες, καθώς και πολλές στοιχηματικές επιλογές. Και μάλιστα κάθε 5’ στη μεγαλύτερη οθόνη των πρακτορείων. Οι πιστοί του ποδοσφαίρου και του στοιχήματος ας προσέλθουν. Αλλά το χαριτωμένο είναι η ονομασία των ομάδων. Ενα παράδειγμα; Αντί για Μπάγερν, τους ονόμασαν Munich Reds! Και αυτό γίνεται με όλες.