Στην Ελλάδα μεταφέρονται την Παρασκευή για να ταφούν με τιμές ηρώων τα λείψανα 17 στρατιωτικών της Ελληνικής Δύναμης Κύπρου (ΕΛΔΥΚ), τα ονόματα των οποίων βρίσκονταν στο μακρύ κατάλογο των αγνοουμένων της κυπριακής τραγωδίας, αποτέλεσμα της τουρκικής εισβολής του 1974.
Επρόκειτο για τουςΑντιπτέραρχο Παναγόπουλο Βασίλειο,Συνταγματάρχη (ΠΖ) Παπαλάμπρου Βασίλειο,τους έφεδρους ανθυπασπιστές (ΠΖ)Καραγεώργο Αθανάσιο,Σίννη Αργύριο,Κωνσταντακόπουλο Ιωάννη,Χαμουριωτάκη Γεώργιο,Παπαδόπουλο Ιωάννη,Μπροδήμα Κωνσταντίνο,Ζερβομανώλη Γεώργιο,Τριάντη Βασίλειο,Τριανταφυλλίδη Μανούσο,Κρητικό Νικόλαο καιΑθανασίου Νικόλαο, τους έφεδρους Ανθυπασπιστές (ΚΔ)Κουρούνη Σωτήριο καιΤσιλιβάκη Στέφανο, τον έφεδρο Ανθυπασπιστή (ΜΧ) Ανθη Ελευθέριο, καθώς και τον έφεδρο Ανθυπασπιστή του Πολεμικού Ναυτικού (Ακταιωρός Φαέθων)Νιάφα Νικόλαο.
Το πρωί στον ιερό ναό της Του Θεού Σοφίας, στη Λευκωσία, τελέστηκε επιμνημόσυνη δέηση, χοροστατούντος του Αρχιεπισκόπου Κύπρου Χρυσοστόμου, και έγινε η επίσημη τελετή παράδοσης-παραλαβής των λειψάνων, παρουσία συγγενών των πεσόντων από την Ελλάδα. Το «παρών» έδωσαν ο κύπριος πρόεδρος Νίκος Αναστασιάδης και ο υπουργός Εθνικής Αμυνας Πάνος Καμμένος, συνοδευόμενος από τον αρχηγό ΓΕΕΘΑ, ναύαρχο Ευάγγελο Αποστολάκη, και τον αρχηγό ΓΕΣ, αντιστράτηγο Αλκιβιάδη Στεφανή.
«Υποκλίνομαι στους σεβαστούς συγγενείς των ηρώων, τους πεσόντες Ελλαδίτες κατά την επαίσχυντη Τουρκική εισβολή το 1974 στη μαρτυρική Κύπροστρατιωτικούς,αλλά και τον πεσόντα της ακταιωρού Φαέθων το 1964. Απαντες επιτελούσαν εθνική αποστολή και συμμετείχαν σε πόλεμο. Δεν συμμετείχαν ούτε σε άσκηση, ούτε σε κρυφή αποστολή, όπως έλεγαν κάποιοι μέχρι σήμερα. Αυτή είναι η αλήθεια και η πατρίδα είναι υπερήφανη» είπε ο κ. Καμμένος κατά την τελετή.
Το μεσημέρι στο παλαιό αεροδρόμιο Λάρνακας αποδόθηκαν οι δέουσες στρατιωτικές τιμές κατά την αναχώρηση των λειψάνων των 17 πεσόντων, με ειδική πτήση μεταγωγικού αεροσκάφους C- 130 της Ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας, για την Αθήνα.