«Σε παρακολουθώ. Εχετε καταφέρει να ανακάμψετε και αυτό είναι εκπληκτικό. Τα πάτε περίφημα. Η Ελλάδα είναι μια υπέροχη χώρα, με υπέροχους ανθρώπους». Αυτό ήταν το σχόλιο του Ντόναλντ Τραμπ, αμέσως μετά την πρώτη διά ζώσης γνωριμία με τον Αλέξη Τσίπρα στις Βρυξέλλες, με «προξενητή» τον γενικό γραμματέα του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ.

«Είχα σήμερα την ευκαιρία να συνομιλήσω με τον πρόεδρο των ΗΠΑ στη Σύνοδο των Βρυξελλών» έγραψε από την πλευρά του στον προσωπικό του λογαριασμό στο twitter ο Πρωθυπουργός. Το ενσταντανέ απαθανάτισε –και κοινοποίησε επίσης στο twitter –ο υπουργός Aμυνας Πάνος Καμμένος.

Στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής του ΝΑΤΟ ο Αλέξης Τσίπρας είχε τετ-α-τετ με τη γερμανίδα καγκελάριο Ανγκελα Μέρκελ και τον γάλλο πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν, με τους οποίους συζήτησε τις εξελίξεις για την αξιολόγηση και το χρέος.

Ο Πρωθυπουργός συναντήθηκε επίσης με τον αλβανό πρωθυπουργό Εντι Ράμα, με τον οποίο συζήτησε εκτενώς για τις ελληνοαλβανικές σχέσεις, ενώ σε σύντομη συνάντηση εξέφρασε τα συλλυπητήριά του στην πρωθυπουργό της Βρετανίας Τερέζα Μέι για την επίθεση στο Μάντσεστερ.

Ολιγόλεπτες συναντήσεις είχε, επίσης, με τους ομολόγους του από την Ιταλία Πάολο Τζεντιλόνι, από την Ολλανδία Μαρκ Ρούτε, από τον Καναδά Τζάστιν Τριντό και με την πρόεδρο της Κροατίας Κολίντα Γκράμπαρ – Κιτάροβιτς.