Η θεατρική ομάδα Incompatible, η ομάδα Mementaλ Theatre Group και η θεατρική ομάδα Herooj είναι τρεις από τις εννέα φοιτητικές ομάδες που παρουσιάζουν θεατρικά έργα της επιλογής τους στο πλαίσιο των εκδηλώσεων Φεστιβαλάκι Θεατρικής Παραγωγής 2017, που γίνεται στο Ναύπλιο από 1 έως 6 Ιουνίου. Οι παραστάσεις των φοιτητών συνδυάζουν τις γνώσεις που αποκόμισαν από την τετραετή φοίτησή τους στο Τμήμα Θεατρικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου και έχουν ως στόχο να επικοινωνήσουν τις καλλιτεχνικές τους ανησυχίες με ένα ευρύτερο κοινό.

Το Φεστιβαλάκι Θεατρικής Παραγωγής 2017 οργανώνεται για τρίτη χρονιά από τους ίδιους τους φοιτητές και σε συνδιοργάνωση με τον Δήμο Ναυπλιέων – ΔΟΠΠΑΤ, στο πλαίσιο του μαθήματος «Θεατρική Παραγωγή», το οποίο διδάσκεται αποκλειστικά στο Τμήμα Θεατρικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου.

Φέτος για πρώτη φορά δύο ομάδες που παίρνουν μέρος στο Φεστιβαλάκι Θεατρικής Παραγωγής 2017, θα συμμετέχουν στις εκδηλώσεις του Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου 2017: το καλλιτεχνικό σύνολο Θέατρο Πλαστελίνης με την παράσταση «Οιδίπους» συμμετέχει στις «παράλληλες δράσεις στην Αργολίδα» και η ομάδα Mementaλ Theatre Group θα συμμετάσχει στις 26 και 27 Ιουνίου στην δράση «άνοιγμα στην πόλη – Πειραιάς, Έρωτας ή τίποτα. Ιστορίες του Πειραιά» με την παράσταση «Άκου μικρέ».

Αναλυτικότερα οι παραστάσεις που θα παρουσιαστούν στο Φεστιβαλάκι Θεατρικής Παραγωγής 2017:

-H θεατρική ομάδα INCOMPATIBLE παρουσιάζει την παράσταση «Κύκνειο Άσμα Γυναικών», διασκευή του έργου «Δυο Γυναίκες Χορεύουν» του Ζουζέπ Μαρία Μπενέτ Ζουρνέτ διάρκειας 100’ την Πέμπτη 1 και την Παρασκευή 2 Ιουνίου 2017 στις 18.30 στις Φυλακές Λεονάρδου (Κτήριο Λεονάρδου, Κωνσταντινουπόλεως & Εθνικής Αντίστασης).

-Η ομάδα Mementaλ Theatre Group παρουσιάζει μια διασκευή του έργου «Το σπίτι της Μπερνάρντα Άλμπα» του Φεδερίκο Γκαρθία Λόρκα την 1 Ιουνίου 2017 στις 21.00 στο Θέατρο Τριανόν.·

-Το καλλιτεχνικό σύνολο Θέατρο Πλαστελίνης παρουσιάζει την παράσταση «Οιδίπους» την Παρασκευή 2 Ιουνίου 2017 στις 21.00 στο Φουγάρο.

-Η θεατρική ομάδα RuMaNi παρουσιάζει την παραγωγή, με τίτλο «Μα τι παράξενα, τι περίεργο, τι μυστήριο!» που βασίζεται στο έργο «Η Φαλακρή Τραγουδίστρια» του Ευγενιου Ιονέσκο στις 3 Ιουνίου 2017 ώρα 21.00 στο Θέατρο Τριανόν.

-Η θεατρική ομάδα Herooj παρουσιάζει το έργο «homines» που βασίζεται στο τέταρτο βιβλίο της Αινειάδας του Βιργιλίου την Κυριακή 4 Ιουνίου 2017 στις 21.00 στα Κεντρικά Διδακτήρια του Τμήματος Θεατρικών Σπουδών, στην αίθουσα Λήδας Τασοπούλου.

-H ομάδα «Kαssιόπη», παρουσιάζει τη παράσταση «Ίσως να είμαι η Ηλέκτρα», την Δευτέρα 5 Ιουνίου 2017, στις 18.30 στο Θεατράκι πριν το Ρολόι (δίπλα από τον Ναό των Αγ. Αναργύρων).

– Η θεατρική ομάδα loop παρουσιάζει μια ελεύθερη διασκευή του έργου του Ευγένιο Ιονέσκο «Ρινόκερος», τη Δευτέρα 5 Ιουνίου 2017 στις 21.00 στο Θέατρο Τριανόν.

– Η θεατρική ομάδα Diciassette παρουσιάζει το πετυχημένο musical των Bob Fosse και Fred Ebb «Chicago» την Τρίτη 6 Ιουνίου στις 18.30 στο Θέατρο Τριανόν.

-Η νεοσύστατη θεατρική ομάδα VinoVeritas παρουσιάζει την παράσταση «Βαλπουργία Νύχτα». Πρόκειται για μια διασκευή του έργου «Βάκχες» του Ευριπίδη. Το έργο θα παρουσιαστεί την Τρίτη 6 Ιουνίου 2017, στις 21.00 στις αποβάθρες τρένου ΟΣΕ (πίσω από το Θεατράκι του ΟΣΕ).