Οσα δεν έχουν διορθωθεί στους 7 μήνες παρουσίας του Τσάβι Πασκουάλ δεν μπορούν να διορθωθούν σε τρεις ημέρες και ο Παναθηναϊκός ετοιμάζεται για τον δεύτερο, κρίσιμο τελικό στο ΟΑΚΑ με το ίδιο σχέδιο.

Ο καταλανός προπονητής με τους συνεργάτες του μελέτησαν το πρώτο ματς, εντόπισαν τα λάθη και από χθες προσπαθούν να προετοιμάσουν τον αγώνα της Πέμπτης με βασικό στόχο να μην επαναληφθούν. Οι Πράσινοι εκτιμούν ότι ο αμυντικός σχεδιασμός λειτούργησε σωστά, απέτρεψαν τα καλάθια στο transition, περιόρισαν τα επιθετικά ριμπάουντ και ουσιαστικά έχασαν την ευκαιρία από την επίθεσή τους.

Τα γκαρντ του Παναθηναϊκού (Καλάθης, Τζέιμς, Παππάς, Φελντίν) είχαν 2/24 σουτ, ποσοστά που οι κυπελλούχοι πιστεύουν ότι δεν μπορεί να εμφανιστούν ξανά, ούτε την Πέμπτη στο ΟΑΚΑ, ούτε καν στο ΣΕΦ. Εκείνο που θέλει ο Τσάβι Πασκουάλ να βελτιώσουν οι παίκτες του είναι οι επιλογές στην επίθεση, όπου είχαν μόλις 8 ασίστ όταν μόνο ο Σπανούλης είχε 10, ωστόσο οι λίγες συνεργασίες των Πρασίνων είναι απόρροια των χαρακτηριστικών τους, όπου κυριαρχεί το ένστικτο από το «σκεπτόμενο» μπάσκετ. Με καλύτερα ποσοστά και καλύτερη κυκλοφορία της μπάλας, ο Παναθηναϊκός μπορεί να ανταγωνιστεί τον Ολυμπιακό και να διεκδικήσει το πρωτάθλημα κι αυτό θα δουλέψει, όσο μπορεί, ο Τσάβι Πασκουάλ τις λιγοστές ημέρες που απομένουν για την ολοκλήρωση της σεζόν.