Κωμωδία

Ωραίο είναι να γεμίζουν τα κανάλια προγράμματα και ώρες ποδοσφαίρου, όπως επίσης να διεκδικούν οι ΠΑΕ χρήματα από τις τηλεοπτικές μεταδόσεις. Μήπως όμως πρέπει να δούμε κατάματα την πραγματικότητα χωρίς να περπατάμε σε συννεφάκια;

Στα εννέα, μέχρι στιγμής, παιχνίδια για τα play off, έχουμε δει οκτώ φορές το ίδιο αποτέλεσμα: το 1-0! Και μία φορά, το παρθενικό παιχνίδι της μίνι διοργάνωσης, ανάμεσα στον Πανιώνιο και τον Παναθηναϊκό, έληξε 1-1! Τι σημαίνει αυτό; Οι ομάδες αδυνατούν να σημειώσουν πάνω από ένα γκολ. Ή, καλύτερα, μετά το γκολ που βάζουν, επιδιώκουν να διασφαλίσουν την επιτυχία και να κρατήσουν τους βαθμούς. Για θέαμα, ας το αφήσουμε καλύτερα. Οπως και για κόσμο στις εξέδρες. Ελάχιστοι ασχολούνται, κάτι που παρατηρείται κάθε χρόνο τέτοια εποχή. Οι έλληνες οπαδοί κλείνουν τα μάτια στα play offs κι ας θέλουν οι φωστήρες να πλασάρουν τα απανωτά ματς ως κάτι το σπέσιαλ και το ξεχωριστό. Η αλήθεια είναι πως έχουμε συνεχή rotation από τους προπονητές, ποδοσφαιριστές ζαλισμένους κι εξαντλημένους και κάποιους που θα απολαύσουν ελάχιστες ημέρες διακοπών.

Και όσο η σκέψη τρέχει στο μέλλον και στην απόφαση να αναδεικνύεται από του χρόνου και μέσω αυτής της διαδικασίας ο πρωταθλητής, οι απορίες για όσους το εμπνεύστηκαν μεγαλώνουν.

Μήνυμα

Προς την ΠΔΕ. Το διήμερο διεξήχθησαν σημαντικοί αγώνες, τελικοί Κυπέλλου σε πολλές χώρες ανά την Ευρώπη. Τα κυριότερα ραντεβού ήταν στην Αγγλία, στη Γερμανία, στη Γαλλία και στην Ισπανία. Αραγε, οι διοικητικοί αντελήφθησαν τι ακριβώς συνέβη; Για την ακρίβεια, έμαθαν τα καθέκαστα; Είχαμε συνθήκες πολιτισμού και γιορτής παντού, ο κόσμος γέμισε τις εξέδρες, ενώ τα χαμογελαστά πρόσωπα των παιδιών φώτισαν τις διοργανώσεις. Φυσικά, οι «νεκρές ζώνες» στις εξέδρες έλειψαν –αυτό, δυστυχώς, είναι απολύτως ελληνικό φαινόμενο. Θα το κρατήσουμε το ανωτέρω κείμενο. Για να το ανασύρουμε ξανά, πρώτα ο Θεός, την προσεχή σεζόν. Αμφιβάλλει κάποιος ότι η πρόοδός μας στον τομέα της συμπεριφοράς θα είναι μηδαμινή σε σύγκριση με όσα απολαμβάνουμε στα ξένα;

Αντίδραση

Συνέβη χθες στη Λεωφόρο: όταν πιτσιρικάς οπαδός του Παναθηναϊκού πέταξε στον αγωνιστικό χώρο ποτήρι με νερό, άπαντες αποδοκίμασαν την κίνησή του. Παράλληλα, από τους αρμοδίους οδηγήθηκε εκτός γηπέδου. Επιτέλους, κάποιοι πρέπει να μαθαίνουν από τα λάθη. Δεν μπορεί να πληρώνει πάντα η ομάδα τα σφάλματα ή την κακή νοοτροπία όσων οπαδών κουβαλούν συμπλέγματα και επιδιώκουν να βγάζουν απωθημένα στα γήπεδα.

Πόλο

Χρόνια στο πόλο είναι ο Φίλιππος Σακέλης κι ας μην κάνει καριέρα στα εγχώρια ύδατα. Πρόκειται για προπονητή που δραστηριοποιείται στη Γαλλία και μάλιστα αυτές τις ημέρες γιορτάζει την κατάκτηση του νταμπλ με τις γυναίκες της Λιλ. Στην ίδια ομάδα γκολκίπερ είναι η Τερεφού, για να αποδειχθεί πως τα κορίτσια μας κάνουν σωστά βήματα και εκτός συνόρων.

Γλύκος

Ο μεγάλος άτυχος σε αυτό το φινάλε της σεζόν. Νοκάουτ για μήνες με ρήξη πρόσθιου χιαστού. Αμέσως ο συνάδελφός του Καπίνο έγραψε στο facebook «περαστικά τερματάρα» και είναι αλήθεια ότι ο «άσος» του ΠΑΟΚ θα χρειαστεί δύναμη για να επιστρέψει πιο δυνατός. Οσο για τον Σκίμπε, ήδη σκέφτεται ποιον θα καλέσει για δεύτερο «κίπερ» στην Εθνική ενόψει του ματς με τη Βοσνία.