Αλλοτε θα ήταν το πιστόλι πάνω στο τραπέζι που θα περίμενε τον έλληνα Πρωθυπουργό να το οπλίσει. Αλλά τώρα ήταν απλώς ένα δημοσίευμα της «Μπιλντ» που, σύμφωνα με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, αποκρύπτει πολιτική σκοπιμότητα και άρα είναι ανάξιο σχολιασμού. Ασφαλώς δεν είναι ούτε αυτό. Η πληροφορία της γερμανικής εφημερίδας ότι η Αθήνα σκέφτεται να παραιτηθεί από την επόμενη δόση εάν δεν υπάρξει ελάφρυνση του χρέους επιβεβαιώνει απλώς τη φήμη των ταμπλόιντ –ότι συχνά γράφουν τις μεγαλύτερες παραδοξότητες.
Αλλά κανένα δημοσίευμα δεν είναι για πέταμα. Και αυτό της «Μπιλντ» έχει τη χρησιμότητά του ως κομμάτι στο παζλ της γενικότερης παραδοξότητας. Των επικλήσεων του Ευκλείδη Τσακαλώτου στα θεία, της πετσέτας που πέταξε ξέπνοα ο Αλέξης Τσίπρας με τη δήλωση «λύση να ‘ναι κι όποτε να ‘ναι», της ρελάνς του Δημήτρη Παπαδημούλη στον ρόλο του εθνικά υπευθύνου που καλεί σε συμβούλιο των πολιτικών αρχηγών διερωτώμενος, έπειτα από οκτώ ολόκληρα χρόνια, «εάν δεν συνεννοηθούμε τώρα, πότε θα συνεννοηθούμε;», αλλά και την επανεμφάνιση του Νίκου Ξυδάκη στον ρόλο του λαγού από το γνωστό ανέκδοτο –για να περνάει η ώρα, εκείνος είπε ότι «πρέπει να εξετάσουμε όλα τα ενδεχόμενα».
Ενα ταμπλόιντ και μια κυβέρνηση έδειξαν πώς θα κυλήσουν οι δυο εβδομάδες που απομένουν έως το επόμενο Eurogroup. Δημοσιεύματα, διαψεύσεις, δηλώσεις, εικοτολογίες και μια εσάνς δράματος θα σηκώσουν τη συνηθισμένη σκόνη. Με την ελπίδα ότι, επιστρέφοντας από τις Βρυξέλλες, ο Τσακαλώτος δεν θα μοιάζει «κουρασμένος και γκρινιάρης», όπως τον περιγράφει μια σοβαρή γερμανική εφημερίδα, η «Χάντελσμπλατ», αλλά με μονομάχο που έχει κυλιστεί στο χώμα της αρένας.