Βελτιώνεται μέρα με τη μέρα η κατάσταση της υγείας του Λουκά Παπαδήμου, ο οποίος ύστερα από τέσσερις ημέρες νοσηλείας στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Ευαγγελισμού αποφασίστηκε να μεταφερθεί για περαιτέρω νοσηλεία στη Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας, όπου θα μπορεί να βρίσκεται μαζί του και η σύζυγός του αλλά και –κάτω από αυστηρές προϋποθέσεις –να δέχεται ακόμα και επιλεγμένες επισκέψεις που θα βοηθήσουν και την ψυχολογία του.

Στο νεότερο ιατρικό ανακοινωθέν σημειωνόταν ότι η κατάσταση της υγείας του «εξελίσσεται ομαλά» και ότι «το βασικό τραύμα είναι στον δεξί μηρό, για το οποίο υποβλήθηκε σε χειρουργικούς καθαρισμούς και συνεχείς αλλαγές».

Τέλος, σε μια σημαντική αποκάλυψη για το δέμα-παγίδα και για τις δραματικές στιγμές που ακολούθησαν από την ανάφλεξή του προέβη η σύζυγος του Παπαδήμου, Σάννα Ινγκραμ, η οποία –μετά τις συζητήσεις με τον άνδρα της –περιέγραψε πως «ο μηχανισμός ήταν τοποθετημένος σε μια θήκη CD» και ότι η ασφάλειά του «τον είχε διαβεβαιώσει ότι ο φάκελος είχε ελεγχθεί». Υπογράμμισε επίσης ότι ο πρώην πρωθυπουργός «στάθηκε τυχερός επειδή ενώ στην αρχή κρατούσε τη θήκη κοντά στο πρόσωπό του, στη συνέχεια την απομάκρυνε».