Πολύς ντόρος για το τίποτα το 38ο εκλογοαπολογιστικό συνέδριο της ΓΕΝΟΠ στην Πτολεμαΐδα. Ή, για να το πω διαφορετικά, ο καθένας υπηρέτησε τον ρόλο που του επιφυλάσει η θέση του. Ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ Γιώργος Αδαμίδης φώναξε γιατί… έπρεπε να φωνάξει. Ο πρόεδρος της ΔΕΗ Μανώλης Παναγιωτάκης απέφυγε να σηκώσει τους τόνους, αναγνώρισε ότι η συμφωνία με τους δανειστές συνεπάγεται δεσμεύσεις και επιχείρησε να εμφανιστεί σε ρόλο θεματοφύλακα της εταιρείας για να την προφυλάξει από τα χειρότερα.

Οσο για την ομιλία του Γιώργου Σταθάκη, διέκρινα ένα επαναστατικό «άρωμα» από τα παλιά. Αλλά θα μου πείτε, στη ΓΕΝΟΠ μίλαγε. Το λέω γιατί ο υπουργός «ξέχασε» ότι το 17% της ΔΕΗ είναι μέρος του προγράμματος ιδιωτικοποιήσεων και διατράνωσε τη βούληση της κυβέρνησης να υπερασπιστεί τη διατήρηση όχι του 34%, αλλά του 51% της επιχείρησης στο Δημόσιο.

Εκτίμησε πάντως ότι θα υπάρξει ενδιαφέρον «και μάλιστα πολύ ισχυρό» στους διαγωνισμούς πώλησης των λιγνιτικών μονάδων και πως θα διαψευστούν όσοι σπεύδουν να προεξοφλήσουν ότι η κυβέρνηση θα αναγκαστεί να διαθέσει προς πώληση και υδροηλεκτρικά εργοστάσια. Εννοείται ότι δεν έλειψαν τα πανό με συνθήματα τύπου «Η ΔΕΗ ανήκει στους εργάτες και όχι στα παράσιτα τους κεφαλαιοκράτες», αλλά η εικόνα του συνδικάτου σε σχέση με το παρελθόν θύμιζε παρθεναγωγείο. Να δείτε που στο τέλος θα πουληθούν και μονάδες, αλλά και το 17% της ΔΕΗ, και δεν θα ανοίξει ρουθούνι…