Η φωτεινή επιγραφή «προσδεθείτε» μόλις άναψε: το roller coaster του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου ξεκίνησε πολύ δυνατά.

Το χαμογελαστό παιδί της Ατλέτικο Μαδρίτης, ο Αντουάν Γκριεζμάν, ζήτησε από την ηγεσία του συλλόγου να πάρει μεταγραφή. Το όνομα του Γάλλου βρίσκεται πρώτο στη λίστα που παρέδωσε ο Ζοζέ Μουρίνιο στο αφεντικό της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ Γούντγουορντ, με τους παίκτες που επιθυμεί να βρίσκονται τη νέα σεζόν στο Ολντ Τράφορντ.

Αν τα κομμάτια του παζλ κουμπώσουν, τότε η μεταγραφή του Γκριεζμάν θα στοιχίσει στη Γιουνάιτεντ περισσότερα από 100 εκατ. ευρώ.

Ο Γκριεζμάν ανέβασε στο Instagram μια φωτογραφία που τον δείχνει μαζί με τον Αλεξάντρε Λακαζέτ, γεγονός που ερμηνεύθηκε πως ο άσος της Λυών θα είναι ο διάδοχός του στην επίθεση της Ατλέτικο.

Επίσημο αίτημα για να φύγει από την ομάδα του Λέστερ κατέθεσε και ο κορυφαίος πέρυσι ποδοσφαιριστής της Πρέμιερ Λιγκ, Ριγιάντ Μαχρέζ. Στην ανοιχτή επιστολή του ο μεσοεπιθετικός των Αλεπούδων αναφέρει μεταξύ άλλων πως «ήρθε η στιγμή να προχωρήσω».

ΟΙ ΠΡΟΠΟΝΗΤΕΣ. Στο μέτωπο των προπονητών, επιβεβαιώθηκαν οι πληροφορίες που ήθελαν την Ντόρτμουντ να παίρνει διαζύγιο από τον Τόμας Τούχελ τρεις ημέρες μετά την κατάκτηση του Κυπέλλου. Ο 43χρονος προπονητής φέρεται ότι είχε έρθει σε ρήξη με την ηγεσία του συλλόγου γιατί δέχτηκε να διεξαχθεί το παιχνίδι με τη Μονακό μόλις 24 ώρες μετά την τρομοκρατική επίθεση που δέχτηκε το πούλμαν της ομάδας.

Αποχαιρέτησε και ο Λουτσιάνο Σπαλέτι σε ένα επίσης αναμενόμενο διαζύγιο με τη Ρόμα. Πιθανός προορισμός του η Ιντερ.

Τα σπουδαία ωστόσο αναμένονται σήμερα, καθώς η Αρσεναλ θα ανακοινώσει την παραμονή του Αρσέν Βενγκέρ για δύο ακόμα χρόνια στο τιμόνι των Κανονιέρηδων.

Στη χθεσινή σύσκεψη στην οποία συμμετείχαν μεταξύ άλλων ο μεγαλομέτοχος Σταν Κρούνκε και ο γιος του Τζος, ο πρόεδρος σερ Τσιπ Τσέσγουικ και ο διευθύνων σύμβουλος Ιβάν Γκαζίντις συζητήθηκαν όλα τα θέματα αλλά και οι νέες ψαλιδισμένες αρμοδιότητες του Βενγκέρ. Και όπως όλα δείχνουν, ο Αλσατός θα συνεχίσει στο Εμιρεϊτς εξοργίζοντας πολλούς από τους οπαδούς των Κανονιέρηδων.