Μυρμήγκι με φτερά…

Ακριβώς εννιά χρόνια πίσω: 28 Μαΐου του 2008 ήταν όταν ο Ολυμπιακός ανακοίνωνε την έλευση του Ερνέστο Βαλβέρδε στο Λιμάνι. Τώρα, ο τεχνικός που τόσο αγαπήθηκε από τον κόσμο της ομάδας και δίδαξε εκτός από θέαμα και ποδοσφαιρικό πολιτισμό, αναλαμβάνει τα ηνία της Μπαρτσελόνα. Τελικά, ο Ολυμπιακός μπορεί να καμαρώνει με δεδομένο ότι οι τεχνικοί που πέρασαν από τον πάγκο του προωθούνται σε πάγκους γυαλιστερούς. Το είδαμε με τον Ζαρντίμ στη Μονακό, το παρατηρούμε και με τον Σίλβα στην Πρέμιερ Λιγκ. Επιστροφή στον Βαλβέρδε. Γιατί αποτελεί τη μεγάλη είδηση, καθ’ όσον καλείται να διαχειριστεί καταστάσεις δύσκολες και χαρακτήρες εκρηκτικούς. Η άνοδός του στην προπονητική ιεραρχία του ισπανικού φουτμπόλ ασφαλώς και έχει να κάνει με τις ικανότητές του. Οι άνθρωποι του Ολυμπιακού απέδειξαν ότι διακρίνουν τις δεξιότητες ενός επαγγελματία και στον αντίποδα ο προπονητής δεν τους διέψευσε. Τι θα κάνει στην Μπαρτσελόνα; Θα λέγαμε πως θα αλλάξει το στυλ παιχνιδιού του Λουίς Ενρίκε, η τριπλέτα των επιθετικών με τα βαριά ονόματα μάλλον δεν θα παίζει τόσο άναρχα σε σύγκριση με σήμερα, ενώ οι Μέσι, Νεϊμάρ, Σουάρες, σίγουρα θα κληθούν να πρεσάρουν παραπάνω ή να έχουν χαφ με γερά πνευμόνια να τους υποστηρίξουν. Υπό αυτή την έννοια, αναμένουμε μεταγραφές στο Καμπ Νου, γιατί αυτή θα είναι η συστατική επιστολή του Βαλβέρδε. Και βέβαια, η θητεία του στη Βαρκελώνη θα φωτίζεται με ελληνικούς προβολείς.

Τότε ή τώρα;

Μέρες ακούμε για το ενδεχόμενο επανόδου του Βλάντιμιρ Βάις στον Ολυμπιακό. Εδώ έχουμε να κάνουμε με έναν εξαιρετικά ταλαντούχο εξτρέμ, με αρκετά πάντως θέματα στον τομέα της συμπεριφοράς. Αυτός ήταν άλλωστε και ο λόγος που ο Μίτσελ συναίνεσε στην αποχώρησή του πριν από περίπου τριάμισι χρόνια. Αραγε, τώρα που ο ισπανός κόουτς δεν υπάρχει, ο Βάις είναι αποδεκτός; Ακόμη περισσότερο, έβαλε μυαλό ο σλοβάκος χαρισματικός ντριμπλέρ και μπορεί να κάνει χωριό με οποιονδήποτε; Ή μήπως όλοι κάποια στιγμή βάζουν νερό στο κρασί τους;

Βασίλισσα

Εναν χρόνο έμεινε στη Ρεάλ ο Βέργος, αλλά θα θυμάται εσαεί αυτή την περιπέτειά του. Το ομολόγησε, άλλωστε, στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Νεαρός είναι, γυρίζει στον Ολυμπιακό και θα φανεί αν θα προσπαθήσει να κερδίσει μια ευκαιρία ή αν θα δοθεί εκ νέου δανεικός. Πάντως, τα γαλόνια της παρουσίας του έστω και στη Β’ ομάδα της ισπανικής πρωταθλήτριας, πολύ χρήσιμα θα του είναι. Αρκεί τα βήματα για την καταξίωση να γίνονται την κατάλληλη στιγμή.
Πόλο

Είναι σαφές ότι η εικόνα του Ολυμπιακού τη νέα σεζόν θα είναι διαφορετική. Στα αξιοσημείωτα η αποχώρηση του Ντόσκα, καθώς ο διεθνής άσος αποφάσισε να γράψει το φινάλε της καριέρας του. Κατέκτησε 33 (!) εγχώριους τίτλους στον Πειραιά, έγραψε ιστορία από το 2003 και δώθε, με μοναδικό διάλειμμα μια σεζόν (2011-12) όταν στο Λιμάνι έκαναν περικοπές, στη Χίο έριξαν χρήμα και ο παίκτης πήγε εκεί. Αλλά επέστρεψε στον Ολυμπιακό και σάρωσε!