To γυαλί στις σχέσεις του προέδρου του Πανιωνίου Ιωνα Βαρουξάκη με τους παίκτες και το προπονητικό τιμ του Ιστορικού είχε ραγίσει νωρίς.

Μόλις στην 6η αγωνιστική της Α2, τον περασμένο Νοέμβριο, στο ντέρμπι με Ηρακλή (72-65).

Τότε, μπαίνοντας στα αποδυτήρια για τα συγχαρητήρια και ακούγοντας την κλασικότερη ατάκα που φωνάζουν οι παίκτες σε αυτές τις περιπτώσεις χωρίς να δεσμεύουν τους διοικούντες («Πρόεδρε, δώσε πριμ»), έγινε άλλος άνθρωπος.

Στο μήνυμα που έστειλε προς τους παίκτες μέσω των κοινωνικών δικτύων, ούτε λίγο ούτε πολύ τους αποκάλεσε εταίρες που βρήκαν την αφορμή για λίγο χρήμα ακόμα!

Τους έγραψε τότε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος μεταξύ άλλων: «Ενοχλήθηκα από τη συμπεριφορά σας στα αποδυτήρια, η οποία παρέπεμπε περισσότερο σε επαιτεία παρά σε εορτασμό νίκης. Ισως να φταίω και εγώ και να μην είχα δυστυχώς αντιληφθεί ότι είχα να κάνω με εταίρες που τη στιγμή του παροξυσμού ζητάνε παραπάνω, αξιοποιώντας τον ευκαιριακό χαρακτήρα της συνεύρεσης!».

Ολα αυτά σε παίκτες με ιστορία σε Α1 και Α2 όπως ο Μπάρλος, ο Πελεκάνος, ο Μίχαλος, ο Καρύδας, οι οποίοι μαζί με τον προπονητή τους Νίκο Οικονόμου κράτησαν την ψυχραιμία τους και κυρίως την ομάδα πρώτη και καλύτερη για την άνοδο.

Πλέον διεκδικούν τα δεδουλευμένα (2,5 μήνες), όπως λένε με μια φωνή: «Ολοι μαζί ή κανένας».

Και κυρίως δεν αφήνουν να διασπαστεί αυτό το κλίμα που είχαν μεταξύ τους και το κράτησαν και ύστερα από εκείνο το βράδυ της ντροπής.