Συμφωνία στρατηγικής συνεργασίας για τη ριζική αναβάθμιση και τον εκσυγχρονισμό των τηλεπικοινωνιακών υποδομών όλων των πρακτορείων του ΟΠΑΠ υπέγραψαν χθες οι διοικήσεις του ΟΠΑΠ και του ΟΤΕ.

Σε ανακοίνωση της διοίκησης του ΟΠΑΠ τονίζεται μεταξύ άλλων ότι «η συνεργασία αυτή είναι συνεπής με το Οραμα 2020 του ΟΠΑΠ και τις στρατηγικές προτεραιότητές του για την επένδυση στο δίκτυο, την αξιοποίηση των πλέον σύγχρονων ψηφιακών και τεχνολογικών δυνατοτήτων και την ανάπτυξη ενός χαρτοφυλακίου προϊόντων και υπηρεσιών παγκόσμιων προδιαγραφών».

Στο πλαίσιο της συνεργασίας αυτής, ο Ομιλος ΟΤΕ θα αναλάβει την υλοποίηση σύνθετων ICT (Information and Communications Technology) έργων, θα δημιουργήσει νέες δικτυακές υποδομές για τα πρακτορεία του ΟΠΑΠ, προσφέροντας δίκτυα με υψηλή διαθεσιμότητα, απρόσκοπτη και αποτελεσματική λειτουργία και καλύτερη ποιότητα υπηρεσιών.

Οι νέες υποδομές θα αξιοποιούν τα Δίκτυα Νέας Γενιάς (New Generation Access) του Ομίλου ΟΤΕ, ενώ αναμένεται να παίξουν σημαντικό ρόλο στην περαιτέρω ανάπτυξη του ΟΠΑΠ, επιτρέποντας στον Οργανισμό να εισάγει νέα προϊόντα και υπηρεσίες, όπως τα παιχνίδια Play (VLTs) και τις συσκευές αυτόματης εξυπηρέτησης στοιχηματισμού (SSBTs). Παράλληλα, θα συμβάλουν στη βελτίωση της ποιότητας και της απόδοσης των υφιστάμενων προϊόντων του.

Επιπλέον, οι νέες τηλεπικοινωνιακές υποδομές θα προσφέρουν στον ΟΠΑΠ, μεταξύ άλλων, τη δυνατότητα να εμπλουτίσει μελλοντικά το οπτικοακουστικό περιεχόμενο που παρέχει, ώστε να ενισχύσει περαιτέρω την εμπειρία των παικτών – πελατών του.

«Η στρατηγική συνεργασία με τον Ομιλο ΟΤΕ εντάσσεται στα ευρύτερα σχέδιά μας για σημαντικές επενδύσεις στο δίκτυο των πρακτορείων μας και την αναβάθμιση των τηλεπικοινωνιακών υποδομών τους» τόνισε ο διευθύνων σύμβουλος του ΟΠΑΠ Damian Cope και πρόσθεσε: «Είναι ένα σημαντικό έργο για εμάς, καθώς θέτει τα τεχνολογικά θεμέλια για τη μελλοντική ανάπτυξη της εταιρείας μας. Αυτό θα διαδραματίσει καθοριστικό ρόλο στην εισαγωγή νέων προϊόντων και υπηρεσιών, καθώς και τη βελτίωση των υπαρχόντων». Από την πλευρά του ΟΤΕ, ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του Ομίλου Μιχάλης Τσαμάζ τόνισε ότι «ο ΟΤΕ, με τις προηγμένες υπηρεσίες και τεχνολογικές λύσεις ICT που διαθέτει, μπορεί να συμβάλει στη δυναμική μετάβαση κάθε επιχείρησης στη νέα ψηφιακή εποχή». Ειδικότερα, πρόσθεσε ο Μιχάλης Τσαμάζ, «η στρατηγική συνεργασία με τον ΟΠΑΠ επιβεβαιώνει ότι ο ΟΤΕ διαθέτει την τεχνογνωσία και την αξιοπιστία για την υλοποίηση μεγάλων και σύνθετων έργων υψηλής τεχνολογίας που ανοίγουν τον δρόμο για την ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας, αλλά και της χώρας».