Γλυκό, αλμυρό, ξινό, ζουμέρο και μεθυσμένο κοτόπουλο στο φούρνο, με συνταγή από τη νέα Ορλεάνη!

Υλικά

1 κιλό στήθος κοτόπουλο (κομμένο σε μικρά κομμάτια)

1 κούπα χυμό μήλο

1 κούπα καστανή ζάχαρη

1 κουταλάκι τζίντζερ σε σκόνη

¼ κούπας ξίδι μηλίτη

1 κουταλάκι τριμμένο κόκκινο πιπέρι

5 μεγάλες σκελίδες σκόρδο

1 κούπα σόγια σος

1/5 κούπα κέτσαπ

½ κούπα bourbon

¼ κούπας λάδι

Φρέσκο κρεμμυδάκι για τη γαρνιτούρα

Εκτέλεση

Φτιάχνουμε μαρινάδα ανακατεύοντας καλά τη σόγια σος, το λάδι, το ξύδι, το bourbon, το τζίντζερ, το χυμό μήλο, το κόκκινο πιπέρι, το κέτσαπ το σκόρδο και την καστανή ζάχαρη σε ένα μπολ.

Ρίχνουμε μέσα το κοτόπουλο, το σκεπάζουμε και αφήνουμε στο ψυγείο για όλο το βράδυ (ή τουλάχιστον για μερικές ώρες).

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180ο βαθμούς Κέλσιου. Βγάζουμε το κοτόπουλο από τη μαρινάδα, το βάζουμε σε ταψί και περιχύνουμε από πάνω τη μαρινάδα. Ψήνουμε για 45 λεπτά. Μη βάλετε όλη την ποσότητα της μαρινάδας από την αρχή πάνω στο κοτόπουλο. Μπορείτε να την προσθέτετε σταδιακά μόλις βλέπετε πως το κοτόπουλο στεγνώνει ή πάει να αρπάξει. Γυρίστε τα κομμάτια κοτόπουλου ώστε να ψηθούν από όλες τις πλευρές και 10 λεπτά πριν το βγάλετε από τον φούρνο, γυρίστε το μάτι στο grill και αφήστε το για να ροδίσει.

Γαρνίρουμε με χοντροκομμένο φρέσκο κρεμμυδάκι και σερβίρουμε με ρύζι.