Για «αλλαγή πολιτικής, που προϋποθέτει όμως την αλλαγή των πολιτικών συσχετισμών και τη δημιουργία ενός μεγάλου πλειοψηφικού πολιτικού και κοινωνικού ρεύματος της Κεντροαριστεράς, που θα επηρεάσει καθοριστικά τις πολιτικές εξελίξεις», έκανε χθες λόγο η Φώφη Γεννηματά, παρουσιάζοντας την πρόταση της Δημοκρατικής Συμπαράταξης για την Παιδεία και τη νέα γενιά στην ειδική εκδήλωση, που σας προανήγγειλα χθες, στο Divani Caravel.

Συμπλήρωσε, μάλιστα, πως «όλοι στον ευρύτερο χώρο μας, κόμματα, κινήσεις, στελέχη, να κατανοήσουν ότι σημαντικό ενισχυτικό στοιχείο της προοπτικής μας είναι η ενότητά μας, η κοινή δράση μας. Εμείς για μία ακόμη φορά κάνουμε το βήμα. Η πρότασή μου που για πρώτη φορά κατατέθηκε τον Γενάρη του 2016 είναι και πάλι στο τραπέζι» ανέφερε χαρακτηριστικά, επιβεβαιώνοντας τις πληροφορίες για νέο άνοιγμα σε Ποτάμι και Ωρα Αποφάσεων.

Λέτε τελικά κάτι να κινείται στην Κεντροαριστερά; Μαθαίνω πως οι συζητήσεις είναι διαρκείς. Μιλάμε, άλλωστε, για ανθρώπους που γνωρίζονται χρόνια –και το προσωπικό πολλές φορές μπορεί να γίνει πολιτικό.

Και περιοδεία σε Φθιώτιδα και Λάρισα

Η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, από σήμερα Τετάρτη έως την Παρασκευή 2 Ιουνίου, θα επισκεφθεί τους Νομούς Φθιώτιδας και Λάρισας.

Το πρόγραμμα αρχίζει απόψε με ομιλία (στις 19.30) στο Εργατικό Κέντρο Λαμίας. Αύριο Πέμπτη θα επισκεφθεί τη Λάρισα, όπου στις 13.30 θα πάει στο Αρχαίο Θέατρο, ενώ στις 14.00 θα πραγματοποιήσει σύσκεψη με αγροτικούς φορείς και εκπροσώπους επιχειρήσεων μεταποίησης πρωτογενούς τομέα (ξενοδοχείο Divani) και στις 19.30 θα μιλήσει στο ξενοδοχείο Divani.

Την Παρασκευή 2 Ιουνίου θα επισκεφθεί την Ελασσόνα, όπου στις 10.30 το πρωί θα επισκεφθεί τον Οινοποιητικό Συνεταιρισμό Τυρνάβου και στις 11.30 το Κέντρο Υγείας Ελασσόνας.