O επίκουρος Καθηγητής Ορθοπεδικής της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών Ιωάννης Τριανταφυλλόπουλος απαντά ότι η συστηματική άσκηση για έναν ερασιτέχνη δύο έως τρεις φορές την εβδομάδα είναι ευεργετική γιατί ο οργανισμός προλαβαίνει έτσι να αναρρώσει και να επουλώσει τυχόν υπερκαταπονήσεις (η καθημερινή άσκηση αφορά επαγγελματίες και πρέπει να γίνεται υπό την καθοδήγηση προπονητών και γυμναστών).

Ο συνδυασμός αερόβιας άσκησης (δηλαδή, περπάτημα, ποδηλασία, τρέξιμο, τζόγκινγκ κ.λπ.) και αναερόβιας (με βάρη, όργανα κ.λπ.) αποφέρει τα περισσότερα οφέλη. Η άσκηση στους εξωτερικούς χώρους μιας ρυπογόνου περιοχής μπορεί να προκαλέσει αναπνευστικά προβλήματα ή και αλλεργικές αντιδράσεις.

Καλύτερα να τρέχετε μακριά από βιομηχανικές περιοχές ή περιοχές με αυξημένη κυκλοφορία. To καλύτερο είναι η άσκηση στο βουνό ή στη θάλασσα, ενώ σε μεγάλα πάρκα είναι μια καλή λύση. Προσοχή απαιτείται στα γυμναστήρια που δεν αερίζονται καλά ή αερίζονται με κλιματιστικά παλαιάς τεχνολογίας ή μη επαρκώς συντηρημένα.