Τρέχουμε και κολυμπάμε στο Αγκίστρι

Διήμερο αθλητισμού θα είναι το Σάββατο 10 και η Κυριακή 11 Ιουνίου χάρη στη διοργάνωση «Το καλοκαίρι τρέχουμε και κολυμπάμε στο Αγκίστρι 2017». Για την πρώτη ημέρα είναι προγραμματισμένοι οι αγώνες τρεξίματος, με τον Γύρο του Αγκιστρίου που διανύει ολόκληρο το νησί σε 13,5 χιλιόμετρα να κυριαρχεί. Στην ίδια απόσταση θα πραγματοποιηθεί και αγώνας δυναμικού βαδίσματος, ενώ για τους μικρούς φίλους του αθλήματος έχει προβλεφθεί παιδικός αγώνας 1.000 μέτρων. Την Κυριακή το πρόγραμμα περιλαμβάνει τον κολυμβητικό αγώνα ανοιχτής θάλασσας 1.500 μέτρων από τη Σκάλα έως το Μεγαλοχώρι.

Η κατάκτηση του Γεντί Κουλέ

Η Ακρόπολη της Θεσσαλονίκης ανοίγει τις πύλες της για να υποδεχθεί δράσεις πολιτισμού και αθλητισμού την Κυριακή 11 Ιουνίου. Η διοργάνωση Yedi Kule Conquest 2017 περιλαμβάνει αγώνα 6 χιλιομέτρων που θα πραγματοποιηθεί στην ευρύτερη περιοχή της Ανω Πόλης. Η διαδρομή θα έχει την ιδιαιτερότητα της ανάδειξηςοκτώ μνημείων της πόλης (Επταπύργιο, Μονή Βλατάδων, Οσιος Δαβίδ, Βυζαντινά Λουτρά, Αγιος Νικόλαος των Ορφανών, Ισλαχανέ, Κήποι του Πασά, Πύργος της Αλύσεως). Οι εγγραφές γίνονται ηλεκτρονικά μέσω της ιστοσελίδας της διοργάνωσης (www.yedikule.gr) έως και την 8η Ιουνίου.

Και δεκάρι στο Σταύρος Νιάρχος

Στο πλαίσιο του Summer Nostos Festival, το Κέντρο Πολιτισμού Ιδρυμα Σταύρος Νιάρχος διοργανώνει για τρίτη χρονιά τον βραδινό αγώνα δρόμου «SNF RUN: Τρέχοντας προς το Μέλλον» την Παρασκευή 23 Ιουνίου. Συμβολικά διοργανωμένος κατά τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ολυμπιακής Ημέρας, ο κύριος αγώνας περιλαμβάνει την κλασική απόσταση των 6 χιλιομέτρων. Παράλληλα θα υλοποιηθεί για πρώτη φορά αγώνας 10 χιλιομέτρων που θα διασχίσει το κέντρο της πόλης, ενώ δεν θα λείπει και ο αγώνας του ενός χιλιομέτρου για τους αθλητές των Special Olympics. H εκκίνηση του αγώνα των 10 χιλιομέτρων θα δοθεί από το Παναθηναϊκό Στάδιο στις 20.40, ενώ η εκκίνηση των 6 χιλιομέτρων θα δοθεί δέκα λεπτά αργότερα. Ολοι είναι δωρεάν και οι ενδιαφερόμενοι δηλώνουν συμμετοχή στην ιστοσελίδα του αγώνα www.SNFRUN.org.