Μόλις την περασμένη Δευτέρα «ΤΑ ΝΕΑ» άλλαζαν έτος, από το 71ο πέρασαν στο 72ο. Δυο μέρες μετά από τα γενέθλια συνολικά ο Δημοσιογραφικός Οργανισμός Λαμπράκη, που μετρά κοντά εκατό χρόνια δημιουργικής παρουσίας, μπήκε σε νέα φάση. Η αλλαγή ιδιοκτησίας με διαφανείς και ξεκάθαρες διαδικασίες εξασφαλίζει τις προϋποθέσεις για αισιόδοξη προοπτική στη βάση αρχών και αξιών που υπηρετεί αυτός ο Οργανισμός στη μακρά διαδρομή του.

Χωρίς καμιά ταλάντευση από τον προσανατολισμό και την κουλτούρα που τον συνοδεύει θα συνεχίσει με αξιώσεις την πορεία των ιδρυτών του και όλων εκείνων που στο πέρασμα των χρόνων τον έκαναν μεγάλο και αξιοζήλευτο. Οι αναγνώστες που μας τίμησαν με την εμπιστοσύνη τους ακόμη και στις πιο δύσκολες στιγμές θα μπορούν εύκολα να μας κρίνουν καθημερινά για να διαπιστώσουν ότι θα συνεχίσουμε στο ίδιο ίχνος. Μόνη φιλοδοξία να τιμήσουμε την ιστορία και τις παραδόσεις του ΔΟΛ εξασφαλίζοντας το ταξίδι του στο μέλλον σε ήρεμα νερά χωρίς φουρτούνες και μακριά από… ξέρες. Η ελευθερία των συνεργατών μας με σεβασμό στην αλήθεια και τη δεοντολογία παραμένει η απόλυτη δέσμευσή μας και για τη νέα εποχή των μέσων του Οργανισμού.

Αν πάντως προκύπτει κάτι χρήσιμο από την περιπέτεια που ζήσαμε τους τελευταίους μήνες αυτό είναι η αναγνώριση εχθρών τε και φίλων πως ο επαγγελματισμός και η αυτοθυσία των εργαζομένων έπιασαν τόπο. Αποδείχτηκε επίσης ότι η εξουσία με όσα μέσα θεμιτά ή αθέμιτα και αν χρησιμοποιήσει δεν μπορεί να κερδίζει πάντα κόντρα στη λογική.

Ενδεχομένως να συνεχίσουν

τις ανήθικες προσπάθειές τους ακόμη και τώρα, αλλά δεν θα τους κάνουμε τη χάρη. Μάθαμε να επιβιώνουμε σε σκληρές συνθήκες και δεν θα κάνουμε πίσω. Ασφαλώς και εφεξής δεν

θα είναι όλα εύκολα ή ρόδινα, όμως έγινε το μεγάλο βήμα για τη βιωσιμότητα και την προοπτική του ιστορικού συγκροτήματος που έχει ακόμη πολλά να δώσει στην ενημέρωση και τον

πολιτισμό. Με επίγνωση του ιστορικού βάρους και των απαιτήσεων του

κοινού που μας εμπιστεύεται αλλά και με τις υποσχέσεις – δεσμεύσεις

της νέας ιδιοκτησίας για ανεξαρτησία «είμαστε εδώ», και τώρα πια περισσότερο αισιόδοξοι.