Το λες και ομολογία εκ μέρους της κυβέρνησης. Το λες και δικαίωση όσων έλεγαν πως υπάρχει θέμα. Κυρίως δικαίωση της αντιπολίτευσης. Θυμίζω. Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Ανδρέας Λοβέρδος είχε καταθέσει ερώτηση στον αναπληρωτή υπουργό Δικαιοσύνης Δημήτρη Παπαγγελόπουλο ζητώντας να μάθει αν υπήρχε δικαστική εκκρεμότητα για τα πρόστιμα της καπνοβιομηχανίας ΣΕΚΑΠ –συμφερόντων Ιβάν Σαββίδη.

Μάλιστα, σημείωνε πως αν υπήρχε κάτι τέτοιο, προέκυπτε μείζον θέμα αφού η κυβέρνηση εκείνη τη στιγμή επιχειρούσε να περάσει στη Βουλή τροπολογία για να χαριστούν τα πρόστιμα και άρα παρενέβαινε ωμά στη δικαστική εξουσία.

Χθες, λοιπόν, η απάντηση που υπήρξε γραπτώς από τον Παπαγγελόπουλο επιβεβαίωσε τα παραπάνω. Την ημέρα λοιπόν ψήφισης της τροπολογίας – δωράκι στον Σαββίδη, βρισκόταν σε εξέλιξη δίκη για το ίδιο θέμα στο Εφετείο Κομοτηνής.

Η παραδοχή

Η απάντηση του Παπαγγελόπουλου για την ακρίβεια τα λέει όλα –και διαμορφώνει νέα δεδομένα κατά της ίδιας της κυβέρνησης που μένει έκθετη. «Προέκυψε», λέει η έγγραφη απάντηση του αναπληρωτή υπουργού, «ότι έχει κατατεθεί η με αριθ. καταθέσεως ΠΡΦ33/10-3-2016 προσφυγή της εταιρείας με την επωνυμία ΣΕΚΑΠ ΑΕ η οποία στρέφεται κατά της υπ’ αριθ. 36/2014/8-2-2016 καταλογιστικής πράξης της Προϊσταμένης της Διεύθυνσης Τελωνείου Ξάνθης περί επιβολής εισαγωγικών δασμών πολλαπλών τελών και λοιπών δασμοφορολογικών επιβαρύνσεων για τελωνειακές παραβάσεις (λαθρεμπορία). Η υπόθεση έχει συζητηθεί, ύστερα από αναβολή με αίτημα της αιτούσας (αρχική δικάσιμος: 6-12-2016), στις 4-4-2017 και βρίσκεται στο στάδιο της διασκέψεως».

Κι αν σας κούρασα, να ξέρετε πως η παραπάνω παραδοχή επιβεβαιώνει πως ενώ γινόταν δίκη για τα καπνικά πρόστιμα, η κυβέρνηση περνούσε ρύθμιση για το σβήσιμό τους…