Κύκλοι υψηλών συζητήσεων

Ανακοινώθηκαν τα ονόματα όσων θα συμμετάσχουν στο Συνέδριο του Κύκλου Ιδεών του Βαγγέλη Βενιζέλου –και είναι πράγματι πολλά (σχεδόν 50!) και «υπερκομματικά». Την πρώτη μέρα ξεχωρίζουν ομιλητές όπως ο καθηγητής Θανάσης Διαμαντόπουλος, ο συγγραφέας Χρήστος Χωμενίδης, καθώς και οι συνταγματολόγοι Νίκος Αλιβιζάτος και Σταύρος Τσακυράκης.

Οι κύκλοι συζητήσεων θα αφορούν τις προϋποθέσεις των μεταρρυθμίσεων, τις πολιτικές, τις δημοσιονομικές, αλλά και τις θεσμικές. Η δεύτερη μέρα είναι αφιερωμένη στην «επανάσταση του αυτονόητου» και είναι πιο θεωρητική, με ονόματα όπως οι πρώην υπουργοί Θανάσης Τσαυτάρης και Τάσος Γιαννίτσης, η καθηγήτρια Βάσω Κιντή και ο πρώην πρύτανης του Πανεπιστημίου Κρήτης Ιωακείμ Γρυσπολάκης. Συμμετέχουν, ωστόσο, και πρόσωπα της αγοράς, όπως ο πρόεδρος του ΣΕΒ Θόδωρος Φέσσας. Το Συνέδριο, με τον (εύστοχο, είναι η αλήθεια) τίτλο «Η Ελλάδα Μετά», θα διεξαχθεί στις 12 και 13 Ιουνίου, στο ξενοδοχείο Divani Caravel.

Πρεμιέρα για το Ινστιτούτο του Ποταμιού

Την πρώτη του εκδήλωση πραγματοποιεί και το νεοϊδρυθέν Ινστιτούτο του Ποταμιού «Π² –π στο τετράγωνο» (με πρόεδρο τον Παναγιώτη Καρκατσούλη και διευθυντή τον Γιάννη Κωνσταντινίδη), αναζητώντας «απαντήσεις σε ζητήματα που έχουν διαφύγει της δημόσιας συζήτησης».

Η εκδήλωση θα ‘χει λίγο απ’ όλα: έρευνες της κοινής γνώμης, συζήτηση για την ανάπτυξη και παραδείγματα επιχειρηματιών που πέτυχαν σε τομείς αιχμής. Θα συμμετάσχουν εμπειρογνώμονες και εκπρόσωποι θεσμικών φορέων, όπως ο πρόεδρος του ΙΟΒΕΕ, Νίκος Βέττας, ο πρόεδρος του ΣΕΒ, Θόδωρος Φέσσας και ο Νίκος Δρανδάκης, εκ των ιδρυτών της εταιρείας taxibeat. Από το κόμμα θα συμμετάσχουν η πρώην βουλευτής Αντιγόνη Λυμπεράκη και ο ευρωβουλευτής Μίλτος Κύρκος.

Την εκδήλωση, που θα διεξαχθεί στις 6 Ιουνίου, στις 7 μ.μ., στις εγκαταστάσεις του παλαιού εργοστασίου Παπαστράτος στον Πειραιά, θα συντονίσει ο δημοσιογράφος Κωνσταντίνος Ζούλας.