Την πρώτη του κατάθεση στους αξιωματικούς της Αντιτρομοκρατικής έδωσε ο πρώην πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος, περιγράφοντας τη διαδρομή του τρομοφακέλου τον οποίο και άνοιξε πιστεύοντας ότι είχε ελεγχθεί –όπως άλλωστε γινόταν με όλη του την αλληλογραφία.

Αξιωματικοί της Αντιτρομοκρατικής την Τρίτη, αφού πήραν διαβεβαίωση από τους γιατρούς ότι ο πρώην Πρωθυπουργός μετά τον τραυματισμό του από την ανάφλεξη του πακέτου – παγίδας είναι σε θέση να μιλήσει, του πήραν κατάθεση.

Ο Παπαδήμος στην κατάθεσή του επανέλαβε όσα είχε πει σε στενούς συγγενείς του περιγράφοντας, σύμφωνα με πληροφορίες, ότι ο φάκελος περιείχε ένα διπλωμένο

χαρτί το οποίο έμοιαζε με εξώφυλλο CD.

Ο εικονικός αποστολέας

Ο ίδιος αναφέρθηκε στη διαδικασία που ακολουθείται ως προς τον έλεγχο της αλληλογραφίας του, η οποία και τηρήθηκε «κατά γράμμα» από τον αστυνομικό συνοδό του και την περασμένη Πέμπτη. Η αλληλογραφία δηλαδή που φθάνει στο σπίτι του –όπως ο συγκεκριμένος φάκελος –ελέγχεται στα μηχανήματα της Βουλής και η υπόλοιπη περνά από τα μηχανήματα της τράπεζας.

Από την ανασύνθεση του φακέλου στα εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ., από τα κολάζ των υπολειμμάτων, εικονικός αποστολέας φέρεται μια γυναίκα αξιωματούχος – εργαζόμενη σε οργανισμό της Ευρωπαϊκής Ενωσης με διεύθυνση κατοικίας στο Κολωνάκι. Ο Παπαδήμος στην πρώτη του κατάθεση, σύμφωνα με πληροφορίες, δεν θυμόταν το όνομα του φερόμενου αποστολέα και επιφυλάχθηκε να δώσει συμπληρωματική κατάθεση όταν ανασύρει από τη μνήμη του λεπτομέρειες.