Ακης Μάντζιος

Διοίκηση και ομάδαδουλέψαμε μαζί

Ισορροπία, γεμάτο ρόστερ και η οικονομική συνέπεια της διοίκησης ήταν μερικά από τα στοιχεία που οδήγησαν τον Απόλλωνα στην επιστροφή στη Σούπερ Λίγκα. Ο Ακης Μάντζιος στον πάγκο της ομάδας από τον περασμένο Ιανουάριο ήταν από τους βασικούς συντελεστές της επιτυχίας. Ανέλαβε την ομάδα μετά την 7η αγωνιστική (ήταν στη 2η θέση πίσω από τον Αρη) αντικαθιστώντας τον Δημήτρη Σπανό.

«Ο Απόλλωνας ήταν η πιο σταθερή ομάδα σε όλη τη διάρκεια της σεζόν. Υπήρχε ισορροπία στα εντός και εκτός έδρας παιχνίδια, τόσο σε βαθμούς όσο και σε γκολ, είχαμε ένα γεμάτο ρόστερ, ηρεμία ως ομάδα, αλλά ιδιαίτερα σημαντικό ρόλο έπαιξε και η οικονομική συνέπεια της διοίκησης» υποστηρίζει ο τεχνικός του Απόλλωνα.

Ο Ακης Μάντζιος τονίζει ιδιαίτερα το «ομάδα συνόλου» εξηγώντας: «Από τον Ιανουάριο που ήρθα στον Απόλλωνα είχαμε μπροστά μας ένα βαρύ αγωνιστικό πρόγραμμα, με 27 παιχνίδια σε πέντε μήνες. Χρειαζόταν λοιπόν σωστή διαχείριση και γι’ αυτό φροντίσαμε να δώσουμε χρόνο συμμετοχής σε όλους τους παίκτες.

Ο Απόλλωνας ήταν ομάδα συνόλου και αυτό αποδείχθηκε μεγάλο πλεονέκτημα. Για παράδειγμα, υπήρχε πλουραλισμός στην επίθεση» λέει ο 47χρονος τεχνικός και οι αριθμοί τον δικαιώνουν απόλυτα: Σιατραβάνης 10 γκολ, Αλμπάνης και Διαμαντόπουλος από 9, Πετρόπουλος 8.

Ο Ακης Μάντζιος υποστηρίζει ότι η επιχείρηση άνοδος δεν ήταν εύκολη υπόθεση: «Είχαμε να αντιμετωπίσουμε ιστορικές ομάδες, όπως ο ΟΦΗ και ο Αρης, τα Τρίκαλα που είχαν επίσης μία ισχυρή ομάδα. Είχαμε να αγωνιστούμε σε δυνατές έδρες. Το σημαντικό στον πρωταθλητισμό είναι να έχεις στόχο τη νίκη. Θέλεις υπομονή όταν έχεις μπροστά σου έναν μαραθώνιο. Γι’ αυτό και πιστεύω ότι ο Απόλλωνας είχε την πιο σταθερή εικόνα και απόδοση σε όλη τη διάρκεια του πρωταθλήματος. Κατά συνέπεια, δίκαια ανεβαίνουμε στη Σούπερ Λίγκα».

Μπάμπης Τεννές

Κερασάκι στην τούρτα ο κόσμος

Η Λαμία γιορτάζει την άνοδό της στη Σούπερ Λίγκα για πρώτη φορά στην ιστορία της. Μία πόλη που πλέον ζει σε ρυθμούς φιέστας. «Είναι κάτι πρωτόγνωρο για τη Λαμία. Είμαστε όλοι στα σύννεφα» λέει ο Μπάμπης Τεννές, ο προπονητής που ανέλαβε να οδηγήσει την ομάδα στην πρώτη επαγγελματική κατηγορία. «Είναι ανεπανάληπτες στιγμές. Αλλωστε, αυτά που έχω ζήσει με ομάδες που πέτυχαν την άνοδό τους δεν τα έχω δει σε όσους συλλόγους εργάστηκα στην πρώτη κατηγορία».

Ο 63χρονος τεχνικός είναι ξεκάθαρος σε ό,τι αφορά τα στοιχεία που οδήγησαν την ομάδα σε αυτή την επιτυχία: «Η πολύ καλή διοίκηση. Η συνέπεια στις υποχρεώσεις της, ήταν το πρώτο στοιχείο. Αλλωστε αυτό είναι κάτι που χρειάζονται οι ομάδες σε αυτή την κατηγορία. Παράλληλα, υπήρχε εξαιρετική χημεία στα αποδυτήρια. Φυσικά, το γεμάτο και δυνατό ρόστερ, αλλά και η απίστευτη στήριξη από τον κόσμο» λέει ο Μπάμπης Τεννές. «Ενα διψασμένο για επιτυχίες κοινό. Αλλωστε, πρώτη φορά ομάδα από τη Φθιώτιδα είχε τέτοια επιτυχία».

Στις αρχές της εβδομάδας, ο Δήμος Λαμιέων βράβευσε τους συντελεστές της ανόδου και ο δήμαρχος Νίκος Σταυρογιάννης ανακοίνωσε ότι κινήθηκαν ήδη οι διαδικασίες ώστε οι εγκαταστάσεις του γηπέδου να είναι απόλυτα έτοιμες για να δεχθούν τις ομάδες της Σούπερ Λίγκας, αλλά και τον κόσμο απ’ όλο τον νομό που θα θέλει να δει την ομάδα.

«Δεν ήταν εύκολη υπόθεση η άνοδος» υποστηρίζει ο Μπάμπης Τεννές: «Με αντιπάλους όπως ο Αρης και ο ΟΦΗ, αλλά και αγώνες σε δύσκολες έδρες, σε πολλές από τις οποίες είχαμε να αντιμετωπίσουμε και τον άσχημο αγωνιστικό χώρο. Στην αρχή του β’ γύρου η ομάδα παρουσίασε κάποια κάμψη, αλλά προσπαθήσαμε να βελτιώσουμε την εικόνα με σωστή διαχείριση. Ολα έχουν να κάνουν με την καλή σχέση παικτών, προπονητών και διοίκησης. Η Λαμία ανέβηκε με την αξία της».