Μία επιλογή έμεινε πλέον στους υποστηρικτές τους Wengerout: να εύχονται η Αρσεναλ να κατακτήσει τον τίτλο. Γιατί σε διαφορετική περίπτωση, ο Αρσεν Βενγκέρ θα παραμείνει στο Εμιρεϊτς… αιώνια.

Αυτό άφησε να εννοηθεί ο μεγαλομέτοχος του αγγλικού συλλόγου Σταν Κρούνκε στις πρώτες δηλώσεις του μετά την ανακοίνωση της ανανέωσης για δύο ακόμα χρόνια του συμβολαίου με τον Βενγκέρ. «Η φιλοδοξία μας είναι να κατακτήσουμε την Πρέμιερ Λιγκ και άλλα σπουδαία τρόπαια στην Ευρώπη. Είναι αυτό που περιμένουν οι φίλαθλοι, οι παίκτες, το προσωπικό, ο προπονητής, η διοίκηση, και δεν πρόκειται να χαλαρώσουμε μέχρι να το πετύχουμε. Ο Αρσέν είναι η πιο κατάλληλη επιλογή για να μας βοηθήσει να τα καταφέρουμε».

Τα social media πήραν φωτιά από τους οπαδούς της Αρσεναλ που θεωρούν πως ο Βενγκέρ έπρεπε ήδη να είχε απολυθεί. Η λεπτομέρεια του συμβολαίου που τους εξόργισε περισσότερο είναι πως στο συμβόλαιο δεν υπάρχει όρος για διακοπή της συνεργασίας, ενώ μένει ανοιχτό το ενδεχόμενο να συνεχίσει στην Αρσεναλ και μετά το τέλος της νέας συμφωνίας τον Ιούνιο του 2019.

Τόσο ο Αλσατός όσο και ο διευθύνων σύμβουλος Ιβάν Γκαζίντις προσπάθησαν να εμφανιστούν ενωτικοί. «Δεν απολύεις καλούς ανθρώπους, δεν απολύεις ανθρώπους παγκόσμιας κλάσης, δεν απολύεις ανθρώπους που θέλουν να βελτιώνονται. Είμαι πεισμένος πως οι φίλοι της ομάδας θα σταθούν στο πλευρό της. Μαζί είμαστε πολύ πιο δυνατοί παρά όταν υπάρχουν αντιγνωμίες και προσπαθούμε να δούμε ποιος έχει δίκιο και ποιος άδικο», είπε ο Γκαζίντις.

«Ας υποστηρίζουμε όλοι μαζί τους παίκτες μας», ήταν το μήνυμα του Βενγκέρ ο οποίος ήταν ιδιαίτερα επικριτικός τις προηγούμενες ημέρες για τη στάση των οπαδών απέναντι στην ομάδα και το πρόσωπό του. Ο Αλσατός εξέφρασε τη σιγουριά πως η Αρσεναλ θα προχωρήσει στο επόμενο στάδιο, αλλά ταυτόχρονα προανήγγειλε αποχωρήσεις και μεταγραφές.

Θεωρείται σχεδόν βέβαιη η αποχώρηση των Αλέξις Σάντσες και Μεσούτ Οζίλ. Ο πρώτος μεθοδεύει τη μεταγραφή του στην Μπάγερν ενώ ο Γερμανός προσπαθεί να εκμεταλλευτεί την απόφαση Μπόσμαν και να φύγει ελεύθερος.