Από τις 23 Απριλίου χάθηκε πολλή άμμος στην κλεψύδρα. Σε εκείνη του Ολυμπιακού σώθηκε ολόκληρη. Οχι μία, αλλά δύο φορές αν λάβουμε υπόψη τις εξαγγελίες που είχε κάνει εκείνη την ημέρα ο Βαγγέλης Μαρινάκης: «Σε 15 ημέρες ο Ολυμπιακός θα έχει δυναμώσει και ενισχυθεί πολύ περισσότερο και γρήγορα γιατί η επόμενη σεζόν αρχίζει σύντομα» είχε τονίσει ο πρόεδρος της ΠΑΕ Ολυμπιακός και άπαντες περίμεναν πως το αργότερο μέχρι 10 Μαΐου οι Ερυθρόλευκοι θα είχαν αποκτήσει προπονητή και θα είχαν προχωρήσει τον σχεδιασμό για το ρόστερ της νέας σεζόν.

Υστερα από σχεδόν 40 ημέρες ο Ολυμπιακός βρίσκεται ένα βήμα από την ανακοίνωση του 5ου πορτογάλου προπονητή, μετά τους Ζαρντίμ, Περέιρα, Σίλβα και Μπέντο, αποδεικνύοντας ότι η αγορά στη χώρα του Κριστιάνο Ρονάλντο τον έλκει. Η αλήθεια είναι ότι οι εξελίξεις που είχε ο Βαγγέλης Μαρινάκης να τρέξει ήταν πολυεπίπεδες και σε μεγάλο βαθμό δικαιολογούν την καθυστέρηση. Προηγήθηκε το deal με τη Νότιγχαμ Φόρεστ, ακολούθησε ο διαγωνισμός για τον Δημοσιογραφικό Οργανισμό Λαμπράκη που ολοκληρώθηκε χθες και για το τέλος έμεινε ο προπονητής του Ολυμπιακού, που θα αναλάβει το χτίσιμο της νέας ομάδας με βασικό στόχο την είσοδο στους χρυσοφόρους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ.

Ο Πέδρο Μαρτίνς θεωρούν στο Λιμάνι ότι είναι μια περίπτωση Ζαρντίμ, που ύστερα από καλές χρονιές σε μικρομεσαίες ομάδες της Πορτογαλίας μπορεί να κάνει το βήμα παραπάνω. Το σύντομο μέλλον, εφόσον κυλήσουν όλα όπως φαίνεται ότι έχουν πλέον ήδη δρομολογηθεί, θα δείξει.

Πράσινη λίστα και πρώτες κρούσεις

Μεγάλο ματς απόψε στο ΟΑΚΑ, με τον Παναθηναϊκό που μοιάζει να βρίσκεται ένα στάδιο πριν από την αποσύνθεση να υποδέχεται τον Ολυμπιακό, που παρότι κακός έκανε το 1-0 και υπερασπίστηκε το αβαντάζ έδρας. Οι Πράσινοι ύστερα από την ιστορία με το πούλμαν δεν έχουν τα απαραίτητα στεγανά και ως ομάδα μοιάζουν να στηρίζονται ακόμη περισσότερο στις πρωτοβουλίες κάθε παίκτη κι ακόμη λιγότερο στην ομαδικότητα, όπου υστερούν σε σύγκριση με τους φιναλίστ της Ευρωλίγκας.

Στον Παναθηναϊκό μαθαίνω πως έχουν ήδη αρχίσει να προετοιμάζουν την επόμενη ημέρα και όπως άλλωστε επανέλαβε ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος προχθές, απαντώντας μέσω instagram σε οπαδό της ομάδας, η βούληση για αποπομπή όσων αρνήθηκαν να επιστρέψουν από την Κωνσταντινούπολη με το πούλμαν ήταν ισχυρή. Επομένως είναι θέμα ημερών να υλοποιηθεί και σε αυτό το πλαίσιο είναι λογικό οι Πράσινοι να έχουν αρχίσει ήδη να κάνουν βολιδοσκοπήσεις.

Επειδή χρειάζονται Ελληνες, είναι δεδομένο ότι θα ενδιαφερθούν για όποιον γηγενή παίκτη δεν δεσμεύεται με συμβόλαιο. Κώστας Σλούκας, Βαγγέλης Μάντζαρης, Στράτος Περπέρογλου, Ιαν Βουγιούκας, Θανάσης Αντετοκούνμπο και τα «Αμερικανάκια» Μίτογλου, Ογκαστ, Ντόρσεϊ είναι στη λίστα των παικτών που ενδιαφέρουν τον Παναθηναϊκό, ο οποίος σε κάποιους εξ αυτών έχει δηλώσει την επιθυμία του να τους αποκτήσει!

The flu game

Ενδιαφέρον θα έχει απόψε και η παρουσία του Βασίλη Σπανούλη (φωτογραφία). Ο αρχηγός του Ολυμπιακού ανέβασε πυρετό, δεν πήγε στην προπόνηση, αλλά τελευταία στιγμή θα αποφασιστεί αν θα ανηφορίσει στο ΟΑΚΑ ή θα μείνει εκτός. Επειδή ο «Kill Bill» δεν καταλαβαίνει από τέτοια, το πιθανότερο είναι να ακολουθήσει την αποστολή και να αγωνιστεί. Να κάνει το δικό του «flu game», όπως έκανε ο Μάικλ Τζόρνταν, έχοντας ακόμη μια αφορμή για να γράψει ξανά Ιστορία.

Στην Τουρκία για δουλειές ο Ρήγας

Μια και ο λόγος για μπάσκετ, ακούστε τι έμαθα τις ημέρες που βρισκόμουν στην Κωνσταντινούπολη για το φάιναλ φορ της Ευρωλίγκας. Λίγες μέρες μετά τον τελικό πληροφορήθηκα πως ο Κώστας Ρήγας έχει μετακομίσει, προσωρινά, στην Τουρκία. Για επαγγελματικούς λόγους. Ο πρώην διαιτητής και επί σειρά ετών υπεύθυνος διαιτησίας στην Ευρωλίγκα κλήθηκε από την επιτροπή διαιτησίας της τουρκικής ομοσπονδίας για να αναλάβει ρόλο συμβούλου στα πλέι οφ. Ο Ρήγας ταξίδεψε εκεί, παρακολουθεί αγώνες, κάνει παρατηρήσεις και δίνει συμβουλές ώστε να βελτιωθεί το επίπεδο των διαιτητών της γειτονικής χώρας!

Επιστροφή Νο 1

Κι άλλη είδηση. Ποδοσφαιρική όμως. Μια μεγάλη επιστροφή «ψήνεται» και μαθαίνω ότι είναι πολύ πιθανό να ολοκληρωθεί οσονούπω. Ο Γιάννης Μανιάτης, που τελείωσε τη σεζόν στον Ατρόμητο Αθηνών, βρίσκεται στον δρόμο της επιστροφής. Οχι για το Λιμάνι, όπου πέρασε μια εξαετία της καριέρας του. Αλλά στον δρόμο της επιστροφής για τη Νέα Σμύρνη και τον Πανιώνιο.

Επιστροφή Νο 2

Αλλη μια επιστροφή κυκλοφορεί εσχάτως ότι μπορεί να βιώσουμε στον χώρο του ελληνικού ποδοσφαίρου. Πιο θορυβώδη και εντυπωσιακή γιατί πρόκειται για όνομα βαρύ με ιστορία και ισχύ. Η οικογένεια Βαρδινογιάννη ψιθυρίζεται εντόνως ότι μπορεί να εμπλακεί ξανά με το επαγγελματικό ποδόσφαιρο και τον αγαπημένο της Παναθηναϊκό. Ενδεχομένως η φημολογία να αναπτύχθηκε από τις επαναλαμβανόμενες παρουσίες του Γιώργου Βαρδινογιάννη στα επίσημα της Λεωφόρου Αλεξάνδρας. Λέγεται πως ο γιος του «Καπετάνιου» Νίκος σκέφτεται ή αποφάσισε να ασχοληθεί με τον Παναθηναϊκό. Η κατάσταση που επικρατεί στα διοικητικά και οικονομικά της ΠΑΕ Παναθηναϊκός ευνοεί τέτοιες κινήσεις και απομένει να δούμε αν πίσω από τον καπνό υπάρχει φωτιά.

Νέο επεισόδιο!

Φορτισμένος προφανώς από την απώλεια και την ατμόσφαιρα στην εξόδιο ακολουθία του πεθερού του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη, ο Ισίδωρος Κούβελος ένιωσε αδιαθεσία και στη συνέχεια έχασε τις αισθήσεις του. Αμέσως διακομίστηκε με ασθενοφόρο στο Ωνάσειο Καρδιοχειρουργικό Κέντρο. Εκεί είχε νοσηλευτεί και τον περασμένο Φεβρουάριο, με καρδιακό άλγος, ανήμερα τις εκλογές της ΕΟΕ. Αν δεν κάνω λάθος, σήμερα είχε οριστεί η εκδίκαση της προσφυγής του κατά της διαδικασίας εκείνων των εκλογών στο ΣτΕ, αλλά θα αναβληθεί λόγω της νέας έκτακτης νοσηλείας του.

Κουίζ

Στον χώρο του αθλητισμού, είτε με προεκτάσεις στην επιχειρηματική ζωή του τόπου είτε χωρίς, υπάρχουν πολλές κόντρες. Μεγάλες αντιπαλότητες. Μαθαίνω ότι σύντομα κάποιος παράγοντας που έχει αρκετούς «εχθρούς» θα αποκτήσει έναν ακόμη. Καινούργιο. Με τον οποίο κάποτε συνεργαζόταν και έπινε νερό στο όνομά του. Ετοιμάζεται να δραστηριοποιηθεί σε τομέα που πιθανότατα θα ενοχλήσει τον παλιόφιλό του και μια νέα αντιπαλότητα θα προκύψει. Ποιος είναι ο εν δυνάμει νέος «εχθρός» και ποιος ο παράγοντας;