Οι ευκαιρίες που χάνονται

Αντε λοιπόν και του χρόνου. Οι αγωνιστικές υποχρεώσεις των ομάδων ολοκληρώθηκαν με την τελευταία αγωνιστική των πλέι οφ, αλλά το πρωτάθλημα συνεχίζεται! Πού; Στις δικαστικές αίθουσες. Ο Παναθηναϊκός έχει κάνει έφεση για την ποινή που του επιβλήθηκε για το παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ. Αλλά υπάρχει ακόμα μια εκκρεμότητα. Η απόφαση για τα επεισόδια του τελικού στο Κύπελλο ανάμεσα στην ΑΕΚ και τον ΠΑΟΚ. Και ο Ηρακλής, όμως, δεν φαίνεται διατεθειμένος να παραδώσει τα όπλα και να δεχτεί τον υποβιβασμό καθώς προσέφυγε στο Διαιτητικό Δικαστήριο της ΕΠΟ για να ανατρέψει την εις βάρος του απόφαση για το θέμα του Πουρτουλίδη.

Γενικά, η περίοδος των πλέι οφ συνοδεύτηκε από εκδικάσεις, αντεγκλήσεις, μπόλικη γκρίνια απ’ όλους, κάτι που δυστυχώς δεν προβλέπεται ότι θα σταματήσει.Το ελληνικό ποδόσφαιρο υποφέρει από όλα αυτά. Το αγωνιστικό κομμάτι έχει πάψει εδώ και χρόνια να ενδιαφέρει και το παρασκήνιο έχει βρει τη θέση του στο προσκήνιο. Το άσχημο είναι πως δεν θέλει να την εγκαταλείψει. Οταν οι υπόλοιπες ευρωπαϊκές λίγκες προχωρούν και βλέπουν μπροστά τους καθαρό ουρανό, το ελληνικό ποδόσφαιρο έχει συνηθίσει στην ομίχλη και στα μαύρα σύννεφα. Φυσικά δεν λέω να φτάσουμε στο επίπεδο της Πρέμιερ Λιγκ ή Μπουντεσλίγκα, αλλά τουλάχιστον θα μπορούσαμε να είμαστε κοντά σε χώρες όπως το Βέλγιο ή η Ολλανδία. Πολλές φορές οι παράγοντες των ελληνικών ομάδων μοιάζουν σα να μη θέλουν να αλλάξουν κάτι. Γι’ αυτό και ενώ υπάρχουν οι ευκαιρίες να διορθωθούν αρκετά πράγματα, κανείς δεν μπορεί να τις εκμεταλλευτεί. Ετσι απλά περνούν και χάνονται… Κι αυτό είναι άδικο, γιατί ο κόσμος, με τα τόσα προβλήματα που τον ταλανίζουν καθημερινά λόγω της κρίσης, έχει ανάγκη έστω και αυτή την ψυχαγωγία.

Μικρή Λίγκα

Το πρωτάθλημα της Φούτμπολ Λιγκ δεν έχει ολοκληρωθεί, αλλά και σε αυτό επικρατεί αλαλούμ, καθώς αφαιρούνται βαθμοί για οφειλές, στη συνέχεια επιστρέφονται καθώς το θέμα τακτοποιείται και αυτό επαναλαμβάνεται ανά τακτά χρονικά διαστήματα. Σε κάποιες υποθέσεις αναμένονται, λέγεται, και παρεμβάσεις τρίτων που θεωρούν ότι έχουν έννομο συμφέρον.

Υποδομές

Η περίοδος αυτή είναι ιδιαίτερα σημαντική και για τα τμήματα υποδομών των ομάδων της Σούπερ Λίγκας. Είναι οι ημέρες που επανεξετάζεται η λειτουργία των τμημάτων, γίνεται το ταμείο για τα πεπραγμένα της χρονιάς και παράλληλα δοκιμές ποδοσφαιριστών. Ετσι λοιπόν η ΑΕΚ ανακοίνωσε χθες τις αλλαγές στα τμήματα υποδομής, αλλάζοντας προπονητές και ετοιμάζοντας ένα νέο μοντέλο λειτουργίας με υπεύθυνο τον Ακη Ζήκο.

Προπονητές

Η κολυμβητική ομοσπονδία συνεχίζει να εμπιστεύεται πρώην διεθνείς πολίστες, οι οποίοι στελεχώνουν το τεχνικό επιτελείο των εθνικών ομάδων. Τέο Λοράντος, Δημήτρης Κραβαρίτης, Κώστας Δήμου, Νίκος Βενετόπουλος, Τάσος Παπαναστασίου, Βαγγέλης Πάτρας έχουν προσφέρει αρκετά στις εθνικές ομάδες ως αθλητές και πλέον συνεχίζουν και ως προπονητές.Με σωστό προγραμματισμό και αρκετή δουλειά, η ομοσπονδία μπορεί σύντομα να έχει αποτελέσματα. Ταλέντα υπάρχουν.