Αν και για πρώτη φορά –επι εποχής Βαγγέλη Μαρινάκη –ο Ολυμπιακός πλησίασε πολύ κοντά στη γαλλική αγορά, όπως όλα δείχνουν, η παράδοση που θέλει ο προπονητής των πρωταθλητών Ελλάδας να είναι από την Ιβηρική Χερσόνησο θα συνεχιστεί και φέτος.

Ο Πέδρο Μαρτίνς της Γκιμαράες, σύμφωνα με τα πορτογαλικά ΜΜΕ, είναι ήδη ο νέος προπονητής των Ερυθρολεύκων.

Αν ολοκληρωθεί η συμφωνία (καθώς ο 47χρονος τεχνικός δεσμεύεται με ένα χρόνο συμβόλαιο ακόμα με την Γκιμαράες και έχει ρήτρα αποδέσμευσης 1.000.000 ευρώ) θα είναι ο 5ος πορτογάλος τεχνικός στον πάγκο της πειραϊκής ομάδας μετά τους Λεονάρντο Ζαρντίμ, Βίτορ Περέιρα, Μάρκο Σίλβα και Πάουλο Μπέντο.

Οι άνθρωποι των Πειραιωτών είχαν διαμηνύσει από την πρώτη στιγμή στον μάνατζερ του πορτογάλου τεχνικού (με τον οποίο τα έχουν βρει σε όλα) ότι δεν είναι διατεθειμένοι να πληρώσουν τη ρήτρα και ο εκπρόσωπος του τεχνικού της Γκιμαράες τόνισε ότι ο πελάτης του θα λύσει προσωπικά το συγκεκριμένο θέμα χωρίς να επιβαρυνθεί παραπάνω ο Ολυμπιακός. Μάλιστα τα πορτογαλικά ΜΜΕ κάνουν λόγο για βελούδινο διαζύγιο μεταξύ των δύο πλευρώ, στη συνάντηση που αναμένεται να δρομολογηθεί σήμερα. Εάν αυτό γίνει, τότε λογικά θα ανακοινωθεί αμέσως από την ομάδα ο νέος προπονητής. Σε αντίθεση περίπτωση θυμίζουμε είναι σταντ-μπάι ο Ράστβαν Λουτσέσκου και ο Τάκης Λεμονής.

n Με τρεις αγωνιστικές κεκλεισμένων των θυρών τιμωρήθηκε ο Ολυμπιακός για τις καταγγελίες κάποιων παικτών του Πλατανιά για ξυλοδαρμό στη φυσούνα των αποδυτηρίων. Οι πρωταθλητές Ελλάδας θα κάνουν έφεση πλέον, καθώς (μαζί με τις δύο αγωνιστικές που έχουν τιμωρηθεί από τους δύο ημιτελικούς Κυπέλλου με την ΑΕΚ) έχουν συγκεντρώσει πέντε αγωνιστικές κεκλεισμένων των θυρών, δηλαδή το 1/3 των αγώνων στο γήπεδό τους για τη νέα χρονιά.

Πάντως υπάρχει δυσαρέσκεια στις τάξεις των Ερυθρόλευκων καθώς η ποινή βασίστηκε σε μαρτυρίες κάποιων παικτών του Πλατανιά (ενώ υπήρχαν και οι υπόλοιποι που έλεγαν ότι δεν έγινε κάτι) ενώ δεν είχε αναφερθεί κάτι στις εκθέσεις της Αστυνομίας και του παρατηρητή.