Νέες πρωτοποριακές μεθόδους παραγωγής κρασιού χρησιμοποιεί ένα μοναδικό υποβρύχιο οινοποιείο στην Κροατία.
Ο Εντίβο Βίνα στο οινοποιείο του που βρίσκεται μία ώρα βόρεια από το Ντουμπρόβνικ αφού αφήσει τα μπουκάλια με το κρασί να παλιώσουν για τρεις μήνες κάτω από το έδαφος, τα βάζει κάτω από το νερό για δύο χρόνια.
Όπως υποστηρίζει ο οινοποιός, αυτός ο ανορθόδοξος τρόπος παλαίωσης του κρασιού στη θάλασσα αξιοποιεί τις τέλειες φυσικές συνθήκες θερμοκρασίας της θάλασσας για να μειώσει τη θερμοκρασία του κρασιού. Παράλληλα, θεωρεί ότι η «τέλεια ησυχία» της θάλασσας κάνει το κρασί ακόμα πιο ποιοτικό.
Οσοι επιλέξουν το κρασί που φτιάχνεται στη θάλασσα, ο πρωτοπόρος οινοποιός τούς δίνει την ευκαιρία να βουτήξουν στο νερό και να δουν από κοντά και να εξερευνήσουν το ιδιότυπο οινοποιείο. Θα έχουν επίσης την ευκαιρία να παρακολουθήσουν τη διαδικασία κάτω από το νερό, καθώς και να επιλέξουν το αγαπημένο μπουκάλι.
Τέλος, τα ίδια τα μπουκάλια είναι πολύ ξεχωριστά, καθώς είναι καλυμμένα με κοχύλια και κοράλλια.