Προτρέπω τα ταλαιπωρημένα μέλη της ομάδας του Ηρακλή να διαβάσουν τη «Θεία Κωμωδία». Θα διαπιστώσουν με έκπληξη πως θα μπορούσαν να είναι αυτοί οι πρωταγωνιστές του ταξιδιού από την Κόλαση στον Παράδεισο με ενδιάμεσο σταθμό το Καθαρτήριο.

Διαβάζω και ακούω πολλάκις την περισπούδαστη φράση «ποδοσφαιρικός πολιτισμός», όταν οι εκπρόσωποι του Τύπου βλέπουν εικόνες αγκαλιασμένων οπαδών στα ξένα γήπεδα. Δηλαδή, το αυτονόητο για όλους πλην των ημέτερων κάφρων.

Κανείς ωστόσο δεν έχει εντρυφήσει στα όσα κωμικοτραγικά λαμβάνουν χώρα εκτός των γηπεδικών ορίων, πίσω από κλειστές πόρτες και σε αίθουσες που συνήθως παρακολουθούνται από κλειστά κυκλώματα τηλεόρασης εν αγνοία των παρισταμένων. Θα είχε μεγάλο ενδιαφέρον αν όλα αυτά τα συνέκριναν με το τι γίνεται εκτός συνόρων. Τότε να δείτε τι ακριβώς σημαίνει ποδοσφαιρικός πολιτισμός.

Η ΕΠΟ έστειλε χθες στην UEFA τη βαθμολογία της Σούπερ Λίγκας με την υποσημείωση πως υπάρχουν «δικαστικές εκκρεμότητες».

Λίγες ώρες αργότερα δικαιώθηκε ο Ηρακλής στην υπόθεση Πουρτουλίδη από το Διαιτητικό Δικαστήριο και του επιστράφηκαν οι τρεις βαθμοί που του είχαν αφαιρεθεί πριν από μερικές ημέρες, με αποτέλεσμα να προσπεράσει τον Λεβαδειακό. Αν δικαιωθεί από το ίδιο δικαστήριο και στο θέμα της αδειοδότησης –οι πιθανότητες είναι λίγες, εκτιμούν όσοι ασχολούνται με την υπόθεση –τότε θα επιστρέψει από την Κόλαση της Β’ κατηγορίας στον Παράδεισο της Σούπερ Λίγκας. Πού είσαι, Δάντη, να εμπνευστείς από το ελληνικό ποδόσφαιρο.