Από τον εισαγγελέα μέχρι το «Survivor» έφθασαν οι τελικοί της Α1, οι οποίοι συνεχίζονται αύριο στο ΟΑΚΑ. Ο τρίτος τελικός όμως «παίζεται» ακόμη στο Ιnstagram, στο facebook, στον Σκάι TV, στα γραφεία του υφυπουργού, του αθλητικού εισαγγελέα, στην Εισαγγελία Πειραιά και εκεί που οδηγείται το πράγμα δεν αποκλείεται ακόμη και εμπλοκή του ΟΗΕ…

Στον Παναθηναϊκό συνεχίζουν να αντιδρούν για τη διαιτησία της Κυριακής, εισάγοντας καινά δαιμόνια στην επικοινωνία, στον Ολυμπιακό αντιδρούν για τις αναρτήσεις του Δημήτρη Γιαννακόπουλου στο Ιnstagram και κάπου στη μέση ο υφυπουργός Αθλητισμού και η πολιτεία προσπαθούν να επιβάλουν την τάξη.

Το τελευταίο, χρονικά, από όσα συνέβησαν χθες ήταν το διαφημιστικό σποτ που προβλήθηκε στη διάρκεια του πιο καυτού τηλεοπτικού προϊόντος της χρονιάς, το «Survivor». Σε διαλείμματα του reality που σαρώνει τις τηλεθεάσεις έπαιξε διαφήμιση με φάσεις από τον τρίτο τελικό όπου παρουσιάζονται λάθη των διαιτητών. Το σποτ δεν αναφέρει σε κανένα σημείο για λογαριασμό ποιου έγινε η παραγωγή του, τονίζει όμως για όσα παρουσιάζει ότι είναι «αποδείξεις για το πώς γίνονται οι αγώνες στην έδρα του Ολυμπιακού». Εκτός από τις επίμαχες φάσεις, υπάρχουν πλάνα από τη φισούνα στο ΣΕΦ και φωτογραφία από το τραύμα του βοηθού προπονητή του ΠΑΟ Διαμαντή Παναγιωτόπουλου, καταλήγοντας στο μήνυμα: «Εδώ και τώρα δικαιοσύνη. Μην σκοτώνετε το μπάσκετ».

Κι όλα αυτά ενώ το πρωί ο Γιώργος Βασιλειάδης εξαπέλυσε ευθεία απειλή για την παραχώρηση των γηπέδων, προειδοποιώντας ότι η πολιτεία θα υποχρεωθεί να επαναπροσδιορίσει τη χρήση του ΟΑΚΑ και του ΣΕΦ! Κοινώς θα τους πάρει τα γήπεδα, κάτι που θα θέσει σε κίνδυνο τη συμμετοχή τους στην Ευρωλίγκα που έχει ως προαπαιτούμενο τα μεγάλα, σύγχρονα, γήπεδα.

Ο υφυπουργός Αθλητισμού έγινε παραλήπτης δύο επιστολών, μία από κάθε ΚΑΕ. Η Ερυθρόλευκη καλεί όλους τους αρμόδιους φορείς να προστατεύσουν αύριο στο ΟΑΚΑ την αποστολή του Ολυμπιακού και ζητεί την τιμωρία «του υπότροπου Δημήτρη Γιαννακόπουλου». Ο μεγαλομέτοχος της ΚΑΕ Παναθηναϊκός απάντησε με αναρτήσεις στο Ιnstagram εναντίον των αδελφών Αγγελόπουλων, ενώ οι Πράσινοι έστειλαν επιστολή στον υφυπουργό Αθλητισμού από τον οποίο ζητούν να εφαρμόσει τον νόμο Κοντονή περί επειγόντων μέτρων για την αντιμετώπιση της βίας βάζοντας λουκέτο στο ΣΕΦ, για τον 5ο τελικό που μπορεί να υπάρξει. Ωστόσο αυτό μπορεί να σημάνει αποκλεισμό και του ΟΑΚΑ, αφού τα επείγοντα μέτρα εκτελούνται άμεσα κι αυτό είναι κάτι που πρωτίστως θα πλήξει τον Παναθηναϊκό.

Ακόμη, το Τμήμα Αθλητικής Βίας απέστειλε φάκελο στην Εισαγγελία Πειραιά η οποία άσκησε ποινική δίωξη κατά της ΚΑΕ Ολυμπιακός, ενώ νέα ποινική δίωξη κατά του Δημήτρη Γιαννακόπουλου για τις αναρτήσεις του άσκησε ο αθλητικός εισαγγελέας, ο οποίος μάλιστα προσκάλεσε τις δυο πλευρές στο γραφείο του για να εκτονωθεί η ένταση και να τους κάνει συστάσεις. Τέλος η ΟΔΚΕ με αφορμή μια ανάρτηση ενός εκ των τριών διαιτητών, του Τόμι Σχινά που κάνει λόγο για γκεμπελισμούς, έστειλε επιστολή στα μέλη της να μην χρησιμοποιούν τα social media για να εκφράζουν απόψεις τους. Το πιο ωραίο της υπόθεσης είναι ότι ο Κωνσταντίνος Μπούσιας, πρόεδρος της ΟΔΚΕ που υπογράφει την επιστολή είχε δώσει ένα like στο status του Σχινά!