Το γεγονός ότι σήμερα αναμένεται να υπογράψει το συμβόλαιό του στον Ολυμπιακό ο Μπέσνικ Χάσι (ο κοσοβάρος τεχνικός αναμενόταν τις πρώτες πρωινές ώρες στην Αθήνα) δεν σημαίνει πως στην ομάδα δεν προχωρούν παράλληλα και τις μεταγραφές.

Αλλωστε ο νέος προπονητής των πρωταθλητών Ελλάδας βρισκόταν αυτές τις ημέρες στην Αγγλία με τον πρόεδρο του Ολυμπιακού Βαγγέλη Μαρινάκη, τον διευθύνοντα σύμβουλο Γιάννη Βρέντζο και τον νέο αθλητικό διευθυντή των Ερυθρολεύκων Αρμάντο Ουσίγιος (είδαν και τον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ στο Κάρντιφ).

Ηταν δεδομένο λοιπόν ότι θα συζητούσαν και για τον μεταγραφικό σχεδιασμό της ομάδας, ενώ δύο ονόματα παίζουν δυνατά τις τελευταίες ημέρες έχοντας –βέβαια το καθένα με τις δυσκολίες του.

Ο αργεντινός αμυντικός Γκονζάλο Ροντρίγκες εξακολουθεί να «παίζει» δυνατά, παρότι ο πρώην άσος της Φιορεντίνας αποτελεί μήλον της Εριδος και για άλλες ομάδες. Είναι σίγουρα ποιοτικός και έμπειρος παίκτης σε μια θέση που πονάει ιδιαίτερα η ομάδα του Πειραιά και σαφώς αν καταφέρει να τον αποκτήσει, θα έχει κάνει μια σημαντική ενίσχυση.

Το μεγάλο κόλπο πάντως οι Ερυθρόλευκοι θέλουν να το κάνουν με τον Στίβεν Ντεφούρ, ποντάροντας και στη γνωριμία του νέου τεχνικού τους με τον μέσο της Εθνικής Βελγίου –Χάσι και Ντεφούρ είχαν συνεργαστεί τη διετία 2014-16 χωρίς όμως να κατακτήσουν κάποιο τίτλο.

Μόνο ο Χάσι είχε πανηγυρίσει τον τίτλο έναν χρόνο νωρίτερα ξεκινώντας τη σεζόν ως ασίσταντ του Γιον Βαν Ντε Μπρομ και αντικαθιστώντας τον στο τελευταίο τρίμηνο της σεζόν.

Πάντως η περίπτωση του Ντεφούρ είναι ακόμα πιο δύσκολη για τους Πειραιώτες, σε σχέση με αυτή του Ροντρίγκες.

Σαφώς ο νέος αθλητικός διευθυντής Αρμάντο Ουσίγιος θα παίξει τον δικό του ρόλο για να πείσει κάποιους παίκτες από το εξωτερικό να συνεχίσουν την καριέρα τους στην Ελλάδα, παρότι θυμίζουμε πως το μειονέκτημα των ελληνικών ομάδων σε κάθε διαπραγμάτευση (με προπονητές ή παίκτες) είναι ότι δεν υπάρχει η εγγυημένη συμμετοχή στο Τσάμπιονς Λιγκ.