Κακό παράδειγμα

Δεν είναι η πρώτη φορά που παράγοντες αποδεικνύονται οι φανατικότεροι των οπαδών. Ωστόσο, για όλα χρειάζεται να υπάρξει μέτρο, γιατί αν ξεφεύγουν αυτοί, τι μπορούμε να περιμένουμε από όσους χοροπηδούν τρελαμένοι στις εξέδρες;

Ηδη, η ατμόσφαιρα ενόψει του αυριανού ντέρμπι στο μπάσκετ είναι καυτή. Ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος σε διαδικτυακές αναρτήσεις του, εκτός από το «ή εμείς ή κανείς», ανέφερε και το «υπάρχει κράτος, γιατί αν δεν υπάρξει, μπορεί να υπάρξει ο νόμος του ΟΑΚΑ». Και σε άλλες περιπτώσεις θυμόμαστε παράγοντες να αναφέρονται σε «νόμους» ή στη «δύναμη του κόσμου και της έδρας». Ασφαλώς, πίσω από τις λέξεις μπορεί κάποιος να διαπιστώσει και μια αδιόρατη απειλή.

Προσοχή: είναι εντελώς διαφορετικό τι συνέβη στο ΣΕΦ και αν έχουν βάση οι καταγγελίες του Παναθηναϊκού. Αν, δηλαδή, έπεσε καπνογόνο ή φωτοβολίδα στη φυσούνα, αν ο κόσμος συμπεριφέρθηκε απρεπώς στους παίκτες, αν εντέλει ο Ολυμπιακός δεν είχε λάβει όλα τα επιβαλλόμενα μέτρα. Αυτό είναι ένα κομμάτι που θα το βρουν οι αρμόδιοι, τα όργανα που ασχολούνται με το συγκεκριμένο ζήτημα. Εδώ, δεν χωρά συζήτηση. Είναι όμως ολότελα άλλο θέμα να σηκώνει τους τόνους ένας παράγοντας. Από όπου κι αν προέρχεται, όσο δίκιο κι αν εκτιμά ότι έχει, όσο κι αν νιώθει πως κάποιοι δεν έκαναν σωστά τη δουλειά τους.

Ανατροπές

Οσοι κατηγορούν την εγχώρια Λίγκα ή την εν γένει διοργάνωση του πρωταθλήματος πως δεν έχει σασπένς, ας μπουν στο καβούκι τους. Ημέρες μετά τη λήξη της περιόδου, το Διαιτητικό Δικαστήριο της ΕΠΟ δικαίωσε τον Ηρακλή για το θέμα του Πορτουλίδη (η ιστορία με τις οφειλές σε πρώην παίκτη), επιστράφηκαν οι τρεις βαθμοί και έτσι ο Γηραιός μένει στην κατηγορία. Είναι όμως έτσι; Για τη Λίγκα ο Ηρακλής παραμένει ακόμη στην τελευταία θέση, δεδομένου ότι δεν έχει καταφέρει να πάρει αδειοδότηση. Στο Καυτανζόγλειο, φυσικά, ούτε να το σκέφτονται το συγκεκριμένο, οπότε θα κυνηγήσουν την υπόθεση στα δικαστήρια. Εκεί, προφανώς, θα βρεθεί και ο Λεβαδειακός που θα υποστηρίξει ότι από την ώρα που ο Ηρακλής δεν εξασφαλίζει άδεια συμμετοχής, πρέπει να υποβιβαστεί αυτόματα. Ή και ο Αρης που θα επιδιώξει να υποβιβαστούν και οι δύο αυτές ομάδες, αλλά να ανέβει αυτός από τη Β’ Εθνική! Είδατε τι ωραίο πρωτάθλημα παίζεται στις αίθουσες των δικαστηρίων και πόσο δίκιο έχουμε όταν συχνά πυκνά μιλάμε για την αξία των νομικών;

Ανανεώσεις

Πριν από λίγο καιρό ήταν ο Χατζηγιοβάννης, παίκτης που ήδη στελεχώνει τη βασική ομάδα του Παναθηναϊκού. Τώρα σειρά πήρε ο Στάικος. Το Τριφύλλι ανανεώνει τα συμβόλαια των νεαρών παικτών του, κυρίως γιατί πιστεύει στην αξία και στο μέλλον τους. Και φυσικά, γιατί πρέπει να φτιάξει μια μαγιά Ελλήνων, με δεδομένο ότι όλες οι ομάδες δείχνουν διάθεση να αξιοποιήσουν φιντάνια που έρχονται από τις ακαδημίες.