Η είδηση αλιεύτηκε από το Διαδίκτυο: ο Ντάνι Αλβες, λίγες ημέρες μετά τον (χαμένο για τον ίδιο) τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ στο Κάρντιφ, περνά ένα κομμάτι των διακοπών του στη Σαντορίνη. Απολαμβάνοντας ήλιο και συνάμα ένα μοναδικό νησί. Δεν είναι ο μόνος. Ο Ερνέστο Βαλβέρδε, νέος τεχνικός της Μπαρτσελόνα θυμίζουμε, κάθε χρόνο επισκέπτεται την Ελλάδα και βλέπει τους εδώ φίλους του. Στην Πελοπόννησο και σε σούπερ χλιδάτο προορισμό σχεδιάζει να βρεθεί οσονούπω ο κορυφαίος ποδοσφαιριστής του κόσμου, ο Κριστιάνο Ρονάλντο.

Φυσικά, στη μακρά λίστα δεν συμπεριλαμβάνουμε και άλλους, γιατί οι ανωτέρω βρίσκονται στο τοπ επίπεδο. Το βέβαιο είναι πως από την ελίτ του αθλητισμού, μια μεγάλη πλειοψηφία επιλέγει την Ελλάδα για διακοπές.

Τι κάνουμε, όμως, εμείς; Πώς έχουμε αξιοποιήσει το συγκεκριμένο γεγονός; Προέκυψε κάποτε ένα σχέδιο ότι μέσω αυτών των διασημοτήτων μπορεί να διαφημιστεί παραπάνω η χώρα μας και μάλιστα σχετικά ανέξοδα; Προφανώς και όχι. Τους βλέπουμε, τους θαυμάζουμε, αλλά δεν εκμεταλλευόμαστε αυτή τη δυναμική. Η έννοια «αθλητικός τουρισμός», γιατί περί αυτού πρόκειται, είναι ολότελα άγνωστη στους αρμοδίους. Υφίσταται και χειρότερο: δυστυχώς, όλα τα ηχηρά ονόματα έρχονται στα μέρη μας ως τουρίστες και ούτε σκέφτονται το ενδεχόμενο να ενταχθούν σε κάποια ομάδα. Είτε γιατί λεφτά δεν υπάρχουν είτε διότι διαπιστώνουν ανοργανωσιά, χαμηλό επίπεδο, προβλήματα στις διοργανώσεις και απαξίωση των σπορ. Και (μας) γυρίζουν έτσι την πλάτη τους.

Σκόκο

Είναι γνωστό πως η ΑΕΚ ζαχαρώνει τον Νάτσο Σκόκο, καθόσον εκτιμά ότι και στα 32 του μπορεί να κάνει τη διαφορά στο όχι υψηλού επιπέδου ελληνικό πρωτάθλημα. Το θέμα, όμως, είναι τι λέει και ο ίδιος ο μεσοκυνηγός. Χθες, λοιπόν, μετά την προπόνηση της Νιούελς εξέφρασε τη δυσαρέσκειά του για την κατάσταση που βιώνει στην ομάδα της Αργεντινής, αφήνοντας παράλληλα όλα τα ενδεχόμενα ανοιχτά για το μέλλον. Κάπου εδώ μπαίνει στην ιστορία η ΑΕΚ. Αν και για να υπάρξει συμφωνία, απαιτείται υπέρβαση ή αναθεώρηση του ύψους του μπάτζετ.

Ζαρντίμ

Οταν φτάνεις τόσο ψηλά, στα ημιτελικά δηλαδή του Τσάμπιονς Λιγκ, επόμενο είναι να υπογράφεις νέο πλουσιοπάροχο συμβόλαιο. Το έπραξε ο Ζαρντίμ, μολονότι είχε προτάσεις από την Κίνα. Επέλεξε να συνεχίσει στο Πριγκιπάτο μέχρι το 2020 και αυτό σημαίνει αναγνώριση ότι ο πορτογάλος προπονητής αφήνει έργο. Κυρίως γιατί ταιριάζει με τη φιλοσοφία της Μονακό, αναδεικνύει συνεχώς ποδοσφαιριστές, τους εξελίσσει και μετά τους πουλά. Μετρ στην παραγωγική διαδικασία, αυτό το οποίο κοιτά πάντα ένας σύλλογος που σέβεται τα οικονομικά του.

Τένις

Αυτό κι αν είναι σύμπτωση. Στον σημερινό ημιτελικό των γυναικών στο Ρολάν Γκαρός, πρόκειται να αναμετρηθούν η Λετονή Γέλενα Οσταπένκο και η Ελβετή Τιμέα Μπαζίνσκι. Και οι δύο αθλήτριες, λοιπόν, γεννήθηκαν στις 8 Ιουνίου! Η Οσταπένκο γιορτάζει την 20ή επέτειο των γενεθλίων της και η Μπαζίνσκι την 28η. Το θέμα είναι ποια από τις δύο τούρτες θα είναι πιο γλυκιά, καθώς θα συνοδεύεται και από την πρόκριση στον τελικό της διοργάνωσης.