Τι σχέση μπορεί να έχει ο Homo Erectus Grecomalakus που παρκάρει την αυτοκινητάρα του πάνω στο πεζοδρόμιο με τον μπαχαλάκη των Εξαρχείων;

Ο Grecopithecus, που κατέχει ανώτατα πολιτικά αξιώματα και καθυβρίζει όποιον διαφωνεί, με τις απολιθωματικές απόψεις του με τους Vradinoanthropus που αλληλομαχαιρώνονται γιατί διαφωνούν στο χρώμα της φανέλας;

Η Homo Drivus, που όχι μόνο δεν σταματά στη διάβαση πεζών αλλά αναπτύσσει ταχύτητα για να περάσει πρώτη, με τους Homo Vlakentius που καλλιεργούν ρητορική μίσους;

Εκ πρώτης όψεως, καμία. Η επιστήμη όμως διαφωνεί. Ολοι οι πρωταγωνιστές της ανθρώπινης εξέλιξης που έδωσαν ραντεβού σ’ αυτόν τον τόπο για να συμμετάσχουν στο rave party της βλακείας διαθέτουν το ίδιο Deoxyribonucleic Acid, κοινώς DNA. Επειδή κάποιοι ίσως παρεξηγηθούν, το DNA του χιμπαντζή είναι κατά 98% το ίδιο με αυτό του ανθρώπου.

Με όσα συμβαίνουν σ’ αυτή την άκρη της Γης, καταλήγω στο συμπέρασμα πως σ’ αυτό το χάντικαπ του 2% πιθανόν να έχουν εγκλωβιστεί πολλοί από εμάς.

Δεν εξηγείται αλλιώς αυτή η εντρύφηση στη βλακεία που ισοδυναμεί με γυάλινο σφυρί.

Θα το έχετε διαπιστώσει κι εσείς πως υπάρχουν μέρες, λες και συνωμοτούν τ’ άστρα γι’ αυτό, που στήνεται διαγωνισμός αποδιοργάνωσης της ανθρώπινης νοημοσύνης. Ποιος θα πει ή θα κάνει τη μεγαλύτερη ανοησία για να πάρει το βραβείο των πέντε λεπτών δημοσιότητας.

Το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι πως οι καταθέτες άωρων σκέψεων πιστεύουν αυτά που λένε, τα υποστηρίζουν με πάθος και δεν δείχνουν καμία διάθεση να αλλάξουν θέση.

Κανονικά δεν θα έπρεπε να μας προκαλεί έκπληξη αυτή η εμμονή τους. Είναι γνωστό πως στον κόσμο υπάρχουν δύο είδη βραδυνόων: αυτοί που αλλάζουν γνώμη με το παραμικρό και αυτοί που δεν αλλάζουν ποτέ.

Σε μια μανιχαϊστική κοινωνία όπου το μαύρο και το άσπρο λατρεύονται ως ολύμπιες θεότητες, είναι φυσιολογικό να μη γίνονται δεκτές άλλες αποχρώσεις.