O Πρωθυπουργός είναι ενθουσιασμένος: επιτέλους μια καλή είδηση, που του επιτρέπει να εκτρέψει λίγο τη συζήτηση από τα εσωτερικά του αδιέξοδα. Η είδηση έρχεται βέβαια από το εξωτερικό. Και είναι η ενίσχυση του Εργατικού Κόμματος στις βρετανικές εκλογές.

Σε ανάρτησή του στο twitter, o Αλέξης Τσίπρας συγχαίρει τον «φίλο» του Τζέρεμι Κόρμπιν, υπογραμμίζοντας ότι η Αριστερά μπορεί να εμπνεύσει και ότι τις εκλογές δεν τις αποφασίζουν οι δημοσκόποι αλλά οι ψηφοφόροι, και ιδιαίτερα οι νέοι. Προκαλεί έτσι μοιραία ορισμένα ερωτήματα. Γιατί στην Ελλάδα η Αριστερά όχι μόνο δεν εμπνέει πλέον, αλλά προκαλεί όλο και μεγαλύτερη απέχθεια; Γιατί οι νέοι απομακρύνονται από τον ΣΥΡΙΖΑ; Κι αν τέλος πάντων οι δημοσκοπήσεις είναι τόσο αναξιόπιστες, γιατί δεν κάνει εκλογές όπως του ζητά η αντιπολίτευση, ώστε αφενός να διαψεύσει τις προβλέψεις και αφετέρου να ανανεώσει τη λαϊκή εντολή;

Ο δεξιός λαϊκισμός δεν μπορεί να δώσει ελπίδα στους λαούς, τουιτάρει ο έλληνας Πρωθυπουργός. Σωστό. Η Τερίζα Μέι μόλις το διαπίστωσε. Το ίδιο ισχύει όμως και για τον αριστερό λαϊκισμό. Με τη διαφορά πως όταν βρίσκεται στην εξουσία έχει συνέπειες, ενώ όταν ασκείται από την αντιπολίτευση είναι ανέξοδος. Ο Κόρμπιν μπορεί να υπόσχεται όσες παροχές θέλει –τζάμπα είναι. Ο Τσίπρας όμως υποτίθεται ότι θέλει να βγάλει τη χώρα από την κρίση και να την οδηγήσει στην ανάπτυξη. Κάποια στιγμή λοιπόν πρέπει να αφήσει τα συνθήματα για την «Αριστερά που κινητοποιεί τους λαούς» και να ανακαλύψει την πραγματικότητα.