Ο συγγραφέας Ρόμπερτ Χάρις το έθεσε πολύ ωραία λίγη ώρα μετά την ανακοίνωση των έξιτ πολ: «Είναι όλο και πιο σαφές ότι αυτή η χώρα γαμήθηκε τελείως από αυτό το ανόητο κωλοδημοψήφισμα».

Πράγματι, όλα ξεκίνησαν από την απόφαση που ΔΕΝ χρειαζόταν να πάρει ο Ντέιβιντ Κάμερον για δημοψήφισμα με θέμα το Brexit: την πήρε για να ενισχύσει τη θέση του και χαντάκωσε τον ίδιο και τη χώρα. Το δράμα συνεχίστηκε με την απόφαση που ΔΕΝ χρειαζόταν να πάρει η Τερίζα Μέι για πρόωρες εκλογές: την πήρε για να ενισχύσει την πλειοψηφία της και τώρα μπορεί να χάσει όχι μόνο την πλειοψηφία, αλλά και τη θέση της. Το σίγουρο είναι ότι, εξαιτίας του τυχοδιωκτισμού της, η χώρα της προσέρχεται στις διαπραγματεύσεις για το Brexit πιο αδύναμη από πριν.

Το έγραψε και το «Εκόνομιστ»: η βρετανική πολιτική τάξη δεν βρίσκεται στο ύψος των περιστάσεων. Μα ο Τζέρεμι Κόρμπιν δεν βγήκε κερδισμένος από τις εκλογές; Πράγματι αύξησε τις έδρες του. Αλλά ώς και την παραμονή των εκλογών διακήρυσσε ότι θα νικήσει. Με την αντίπαλο που είχε απέναντί του, ήταν το λιγότερο που μπορούσε να κάνει.