Τρεις συν έναν υπουργούς Υγείας «στοχοποίησε» στην κατάθεσή του στην Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής ο προφυλακισμένος πρώην πρόεδρος του Ερρίκος Ντυνάν Ανδρέας Μαρτίνης. Ο ίδιος έκανε λόγο για «άλωση» του νοσοκομείου προκειμένου να περάσει στα χέρια του Μιχάλη Σάλλα και της Τράπεζας Πειραιώς. «Ο Αβραμόπουλος έκανε το σύστημα της άλωσης του Ερρίκος Ντυνάν, ο Λοβέρδος έσκαψε τον λάκκο του Ερρίκος Ντυνάν και ο Γεωργιάδης μάς έριξε μέσα και τον σφράγισε κιόλας ώστε να μην μπορούμε να βγούμε» είπε χαρακτηριστικά ο μάρτυρας.

Αναφερθείς δε στον μετέπειτα υπουργό Υγείας Μάκη Βορίδη είπε ότι πέντε ημέρες πριν από τον πλειστηριασμό για την απόκτηση του νοσοκομείου, «πέρασε» τροπολογία με την οποία παρείχε ασυλία στα μέλη του νέου ΔΣ.

Ο Μαρτίνης ενέπλεξε και το όνομα του Αντώνη Σαμαρά λέγοντας πως όταν έγινε πρωθυπουργός, του έστειλε τον τότε διευθυντή του γραφείου του Κώστα Μπούρα ο οποίος του είπε «ό,τι θελήσεις σε εμένα», αλλά σύντομα διαπίστωσε ότι ο Μπούρας τον απέφευγε λέγοντας σε κάποιους: «Να με παρατήσετε με τον κλέφτη, τον αλήτη».

Στην υπόθεση του Ερρίκος Ντυνάν ενέπλεξε και τα τότε κυβερνητικά στελέχη Κωστή Χατζηδάκη και Νότη Μηταράκη επισημαίνοντας ότι «σε θέματα του υπουργείου Υγείας, τι δουλειά είχε το υπουργείο Ανάπτυξης;», ενώ είπε ότι πολιτικοί και δικαστές είχαν νοσηλευθεί χωρίς να πληρώνουν τη διαφορά του νοσηλίου (δηλαδή το ποσό πέραν εκείνου που κάλυπτε το Ταμείο τους), για το οποίο υπεύθυνος ήταν ο ίδιος και εξ αυτού του λόγου βρίσκεται προφυλακισμένος.