Σχέδια για το (εγγύς) μέλλον

Με την ανακοίνωση της συνεργασίας Ολυμπιακού – Χάσι άρχισαν τα σενάρια για το πώς θα διαμορφωθεί το ρόστερ της ομάδας ενόψει της προσεχούς περιόδου. Ποιους θα κρατήσει, ποιους θα αφήσει ο νέος κόουτς. Καλό, όμως, είναι, πέρα από τις προθέσεις του Χάσι, να ανιχνεύσουμε το συνολικό πλάνο του Ολυμπιακού και τις επόμενες κινήσεις. Στο Λιμάνι, λοιπόν, σκοπεύουν να έχουν ένα ρόστερ που μέσες άκρες θα αποτελείται από τον εξής αριθμό ποδοσφαιριστών: 14 -15 οι έλληνες άσοι. Πέντε ξένοι πρώτης διαλογής, πάει να πει οι κολόνες της ομάδας, τα ακριβά συμβόλαια, αυτοί που θα κληθούν να κάνουν τη διαφορά. Και πέντε – έξι ξένοι με ικανότητα να προσφέρουν, αλλά όχι αυτό που συνήθως ονομάζουμε «βασικοί και αναντικατάστατοι». Φυσικά, όλοι οι ανωτέρω θα πλαισιωθούν από παιδιά της ακαδημίας γιατί ο Χάσι σκοπεύει να εμπιστευθεί πιτσιρικάδες. Σημειωτέον, δεν περιλαμβάνονται σε τούτη την κατηγορία οι Ρέτσος, Μανθάτης, Ανδρούτσος, Νικολάου, ποδοσφαιριστές που πήραν το βάπτισμα του πυρός την περασμένη σεζόν και ήδη θεωρούνται στελέχη του βασικού κορμού.

Ρέτσος

Ομολόγησε ο Χάσι ότι έχει δει αρκετές φορές τον Ολυμπιακό και είναι φυσιολογικό. Μην ξεχνάμε ότι την προσεχή εβδομάδα αρχίζει η προετοιμασία. Τι συμπεράσματα έχει βγάλει ο τεχνικός; Δεν θα πούμε για την ανάγκη ενίσχυσης στον κορμό της ομάδας. Ενα όνομα κρατήστε: Ρέτσος. Την καλύτερη γνώμη για τον παίκτη που είναι πάντα στη βιτρίνα των πρωταθλητών έχει ο Χάσι και δικαίως.

Στελέχη

Ηταν εντυπωσιακή η παρουσία ανθρώπων του Ολυμπιακού στην χθεσινή παρουσίαση του νέου υπεύθυνου της ομάδας. Αξίζει, εδώ, να ρίξουμε μια ματιά και να αποκρυπτογραφήσουμε ρόλους. Ο Ουσίγιος θα έχει το πάνω χέρι σε πολλά ως ο νέος αθλητικός διευθυντής της ομάδας. Αυτό μάλιστα που ανέφερε δύο φορές το νεόφερτο στέλεχος της εταιρείας σχετίζεται με τις αποστάσεις που θα πάρει από τον προπονητή, δεν θα μπλέκεται δηλαδή σε τεχνικά ζητήματα ή στο πώς θα παίζει η ομάδα. Ξεκάθαροι ρόλοι. Ο Μοντέστο θα έχει την υψηλή εποπτεία της ομάδας και ο Ντάρκο Κοβάσεβιτς, ξανά (επίσημα) στον Ολυμπιακό από τον περασμένο Μάρτιο, αναλαμβάνει το (δύσκολο) έργο να παρακολουθεί τους δανεικούς. Οντως, ο Ολυμπιακός διαθέτει πολλούς σε όλη την Ευρώπη και χρειάζεται κάποιος να τσεκάρει την εξέλιξή τους. Ολοι αυτοί θα συνεργάζονται με τον Χάσι, ενώ το συνολικό εγχείρημα έχει το ενδιαφέρον του υπό την έννοια πως ναι μεν μαζεύτηκαν αρκετοί, μοιράστηκαν όμως οι αρμοδιότητες και τα μπλεξίματα μάλλον αποφεύγονται. Οσο για την ακαδημία, εκεί σημαίνοντα ρόλο έχει ο Γιώργος Παύλου και δεν συζητείται πως τα εντυπωσιακά αποτελέσματα δικαιώνουν τις άοκνες προσπάθειες ενός ανθρώπου που περνά ώρες στο προπονητήριο του Ρέντη.

Επιλογή

Μια απορία που ίσως έχουν αρκετοί σχετίζεται με το γιατί ο Ουσίγιος δεν επέλεξε έναν τεχνικό από μια αγορά της απόλυτης γνώσης του: της ισπανικής. Η απάντηση είναι η ακόλουθη. Ο νέος αθλητικός διευθυντής του Ολυμπιακού, ναι μεν είναι Αργεντινός, ωστόσο διαθέτει μεγάλη ατζέντα και γνωριμίες. Οταν ανέλαβε, τέθηκε υπόψιν του πως οι επαφές με τον Χάσι είναι προχωρημένες και γενικά όλα τα δεδομένα της υπόθεσης. Τον γνώρισε, μίλησε μαζί του, τον ενέκρινε και συνυπέγραψε την πρόσληψή του. Τόσο απλό. Κάπως έτσι, δεν αναζήτησε άλλες λύσεις για τον πάγκο.