Ξύπνιος. Με μάτι που κόβει. Οχι ακριβώς επικοινωνιακός, αλλά σίγουρα σοβαρός, φιλόδοξος και με ατάκες – απαντήσεις που δείχνουν να ξεκαθαρίζουν την κατάσταση.

Ο Μπεσνίκ Χάσι είναι εδώ, λοιπόν. Χθες το μεσημέρι, παρουσιάστηκε στην Πλατεία Αλεξάνδρας και όλα τα στελέχη του Ολυμπιακού που βρέθηκαν εκεί θέλησαν να δείξουν ότι τον στηρίζουν και θα είναι κοντά του σε αυτό το δύσκολο έργο. Γιατί εδώ μιλάμε για αγώνα δρόμου!

«Ο Ολυμπιακός δεν είχε την εμπειρία των προκριματικών φάσεων. Εγώ την διαθέτω και ξέρω πώς να χειριστώ αυτή την κατάσταση. Βασική προτεραιότητά μου είναι να έχω τους παίκτες έτοιμους και με κίνητρο για τα προκριματικά. Δεν είναι εύκολες ομάδες αυτές που θα βρεθούν απέναντί μας. Να είμαστε έτοιμοι ψυχολογικά και σε καλή φυσική κατάσταση. Θέλω να είναι η ομάδα όσο πιο σύντομα έτοιμη. Είναι αρνητικό ότι έχουμε πολλούς διεθνείς που θα αργήσουν να ενσωματωθούν στην προετοιμασία», τόνισε ο νέος τεχνικός του Ολυμπιακού και με τον τρόπο αυτό έδωσε το στίγμα του για τον πρώτο στόχο της ομάδας: την πρόκριση στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ μέσα από τη διαδικασία των καλοκαιρινών προκριματικών. Ο Χάσι στις δηλώσεις του αναφέρθηκε στην ατμόσφαιρα του γηπέδου Γ. Καραϊσκάκης και στο πόσο είχε φοβίσει τους παίκτες της Αντερλεχτ στα προ διετίας ραντεβού, ενώ για την προπονητική του φιλοσοφία είπε ότι του αρέσει η επίθεση και το ποδόσφαιρο κυριαρχίας. Από κοντά και ο Μάριο Αρμάντο Ουσίγιος, ένας άνθρωπος του ποδοσφαίρου με μεγάλη αυτοπεποίθηση ένεκα της άκρως επιτυχημένης παρουσίας του στη Μάλαβα. Θα στηρίξει τον Χάσι, ζήτησε πίστωση χρόνου και φάνηκε σίγουρος για την επιτυχία. Αποστολή του να εξελίξει τον Ολυμπιακό και είναι αλήθεια πως στην πιάτσα τα λόγια για τον νέο αθλητικό διευθυντή του πρωταθλητή μοιάζουν εξαιρετικά εγκωμιαστικά.

Ισως τα πιο ενδιαφέροντα να ειπώθηκαν από το υψηλόβαθμο στέλεχος της ΠΑΕ, τον Γιάννη Βρέντζο. Με την εμπειρία των χρόνων σε μια αθλητική εταιρεία αλλά και την ευθύνη των οικονομικών, δήλωσε ότι «είναι ειλημμένη απόφαση η ενίσχυση με σημαντικούς παίκτες που μπορούν να βοηθήσουν. Ο πρόεδρος, παρά το δύσκολο οικονομικό περιβάλλον, έχει αποφασίσει να κάνει την υπέρβαση. Ηδη έχουν κατατεθεί σημαντικές προτάσεις σε ποδοσφαιριστές που ξεπερνούν τα ελληνικά δεδομένα, πολλές φορές και τα δεδομένα του Ολυμπιακού». Αναφέρθηκε επίσης στην άσχημη εικόνα που βγάζει προς τα έξω το ελληνικό ποδόσφαιρο και αποτελεί παράγοντα αποτρεπτικό για να έρθουν εδώ ξένοι παίκτες αξίας. Μάλιστα, στάθηκε και στις επαφές για το θέμα με ανθρώπους της FIFA και της UEFA που ζητούν άμεσα λύση, ενώ έχουν γίνει και συζητήσεις με όλες τις ισχυρές ομάδες.

Στο ζουμί τώρα: Λεβέτσι δεν παίζει και είναι άτοπο να μιλάμε για τέτοια νούμερα. Για τον Ροντρίγκεζ γίνεται προσπάθεια, ο Βάιος παραμένει στη λίστα παρά το υψηλό κασέ του, ενώ στα πλάνα είναι ο Ντεφούρ.