Τεράστια ήταν η επιτυχία του φετινού Athens Pride και όχι μόνο γιατί ο Γιώργος Καμίνης παραχώρησε για πρώτη φορά την Πλατεία Συντάγματος. Με τη φράση «θέμα παιδείας» ως κεντρικό σύνθημα, η Αθήνα γέμισε χρώμα και υπερασπίστηκε τον σεβασμό στη διαφορετικότητα –σειρά τώρα έχει η Θεσσαλονίκη, στις 14-17 Ιουνίου.

Στη σαββατιάτικη παρέλαση συμμετείχαν μέχρι και αστυνομικοί με επικεφαλής τον γνωστό ακτιβιστή υπαστυνόμο Α’ Μιχάλη Λώλη, τον πρώτο έλληνα αστυνομικό που δήλωσε ανοιχτά ότι είναι γκέι. Από τα κόμματα της Βουλής, Το Ποτάμι, το ΠΑΣΟΚ και ο ΣΥΡΙΖΑ στήριξαν οργανωμένα το Φεστιβάλ Υπερηφάνειας. Δεν έλειψαν οι εμφανίσεις-έκπληξη: στελέχη όπως ο Νίκος Καρανίκας, βουλευτές όπως ο Νίκος Φίλης και η Αννέτα Καββαδία βρέθηκαν κι αυτοί στο Σύνταγμα. Αλλά η μεγαλύτερη έκπληξη ήταν η παρουσία του Ευκλείδη Τσακαλώτου, που κρατούσε μάλιστα και το πανό του μπλοκ της Νεολαίας του ΣΥΡΙΖΑ!

Και μικροεντάσεις υπήρξαν, αλλά, ευτυχώς, ήταν άνευ σημασίας. Θα ήταν κρίμα να χαλάσει κάποιος την πετυχημένη διοργάνωση και την πολύχρωμη γιορτή –τα ανθρώπινα δικαιώματα, άλλωστε, είναι απείρως πιο σημαντικά από την παρουσία ενός πολιτικά ηττημένου υπουργού Οικονομικών, που δεν συμμετείχε κιόλας με αυτή την ιδιότητα.