Ο Iceman του τένις, ο άνθρωπος που πολλαπλασίασε τους φαν του αθλήματος με όπλα την ψυχρότητα, το ταλέντο και το μακρύ ξανθό μαλλί του, ο Μπιορν Μποργκ, υποκλίνεται στον «Ισπανικό ταύρο» των κορτ, τον Ράφα Ναδάλ.

«Ποτέ δεν έχω δει κάποιον να παίζει τόσο καλά σε τελικό στο Παρίσι» δήλωσε ο Σουηδός στην εφημερίδα «Aftonbladet».

Ο ρέκορντμαν νικών στο Ρολάν Γκαρός με έξι επιτυχίες, μέχρι το 2012, όταν ο Ναδάλ τον προσπέρασε φτάνοντας τελικά στο περίφημο Decima (10), επισημαίνει πως ο Ισπανός «δεν έχει αδυναμίες στο χώμα και παλεύει την κάθε μπαλιά σαν να πρόκειται για ματς μπολ, δίνει το 110%».

Ο Μποργκ παρακολούθησε τον τελευταίο τελικό του Ρολάν Γκαρός ανάμεσα στον Ναδάλ και τον Βαβρίνκα στην τηλεόραση και έμεινε άναυδος από τον 31χρονο Ισπανό.

«Τον παρακολούθησα στην τηλεόραση και είδα κάθε μπαλιά. Τα όσα έκανε ο Ράφα ήταν απίστευτα. Κανείς δεν έχει παίξει καλύτερο παιχνίδι στο Παρίσι και ο αντίπαλός του δεν ήταν κάποιος κακός παίκτης».

Το άλλοτε ίνδαλμα των απανταχού φίλων του τένις παραδέχτηκε πως είχε αμφιβολίες για το κατά πόσο θα μπορούσε να επιστρέψει ο Ναδάλ στην καλύτερη κατάσταση μετά τους συνεχείς τραυματισμούς και την κακή του απόδοση πέρυσι στο Ρολάν Γκαρός.

«Κανείς δεν πίστευε πως θα μπορούσε να επιστρέψει, αλλά τα κατάφερε. Δεν μπορεί να παίξει πιο τέλειο τένις, είναι αδύνατο. Είμαι τόσο εντυπωσιασμένος από τον Ναδάλ».

Ο Μποργκ παρατήρησε επίσης πως, παρά το γεγονός ότι ο Ναδάλ είναι 31 ετών, συνεχίζει να βελτιώνεται και δεν πρέπει να εκπλήσσει κανέναν γιατί προπονείται σκληρά εφτά ή οκτώ ώρες την ημέρα.