Ενας τίτλος που παράγει περισσότερα προβλήματα απ’ όσα αναμένεται να λύσει.

Οι Αγγλοι κατέκτησαν το Παγκόσμιο Κύπελλο για ομάδες Κ20, νικώντας με 1-0 τη Βενεζουέλα στον τελικό που φιλοξενήθηκε στην πόλη Σουβόν της Νότιας Κορέας.

Πρόκειται για τον πρώτο τίτλο που κατακτούν οι Αγγλοι στο ποδόσφαιρο μετά τον θρίαμβο του 1966.

Βεβαίως πανηγυρίστηκε αναλόγως στο Νησί, αλλά ταυτόχρονα τέθηκαν και τα πρώτα ερωτήματα.

Τα Νεαρά Λιοντάρια, που αναδείχτηκαν παγκόσμιοι πρωταθλητές, έχουν αγωνιστεί όλοι μαζί σε μόλις 72 παιχνίδια στην Πρέμιερ Λιγκ. Φυσικά αυτή η τάση θα συνεχιστεί αφού οι πλούσιοι αγγλικοί σύλλογοι εμπιστεύονται πιο εύκολα τους ξένους αστέρες παρά τα νεαρά ταλέντα.

Ο αρχιτέκτονας της μεγάλης επιτυχίας Πολ Σίμπσον έστειλε το δικό του μήνυμα δηλώνοντας: «Ας ελπίσουμε πως μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε αυτή την επιτυχία ως θεμέλιο λίθο για τον μεγάλο στόχο, την επιτυχία της Εθνικής Ανδρών. Κι αυτή η εμπειρία για την εξέλιξη των παικτών είναι τεράστια».

Τη στήριξή του στα Νεαρά Λιοντάρια με ό,τι αυτό σημαίνει για τις ομάδες στις οποίες ανήκουν οι παίκτες πρόσφερε και ο προπονητής των Τριών Λιονταριών Γκάρεθ Σάουθγκεϊτ. Στο μήνυμά του μέσω βίντεο ο προπονητής της Εθνικής Ανδρών τους είπε: «Ανεβάσατε τον πήχη για όλους. Είναι σπουδαίο για όλες τις ομάδες που σας παρακολουθούν, έχουν θέσει τώρα έναν στόχο. Στείλατε ένα μήνυμα πως οι άγγλοι παίκτες μπορούν να επιτύχουν».

Ο σκόρερ του χρυσού γκολ της Αγγλίας, Ντομινίκ Κάλβερτ-Λιούιν, ανήκει πλέον στη λίστα με τους άγγλους παίκτες σερ Τζεφ Χαρστ και Μάρτιν Πίτερς που έχουν σκοράρει σε τελικό Παγκοσμίου Κυπέλλου.