Ο λόγος στις διοικήσεις

Μία ημέρα μετά τα θλιβερά επεισόδια στο ΣΕΦ, η διοίκηση της ΚΑΕ Ολυμπιακός καταδίκασε όσα συνέβησαν. Μιλάμε για το αυτονόητο. Φυσικά, αναφέρεται στους ολίγους και όχι στους πολλούς, όπως και να ‘χει όμως, με τέτοιες συμπεριφορές αμαυρώνεται η συνολική εικόνα.

Πριν από όχι μεγάλο χρονικό διάστημα, ανάλογη ευαισθησία επέδειξαν και οι κεφαλές του Ερασιτέχνη Ολυμπιακού, όταν κατακεραύνωσαν το πώς ενήργησαν οι φανατικοί οπαδοί της ομάδας ύστερα από τον χαμένο τελικό κόντρα στον ΠΑΟΚ για το πρωτάθλημα του βόλεϊ. Δεκτό ότι αναγνωρίζουν τα λάθη, αντιλαμβάνονται τις συνέπειες και προσπαθούν για τον εξωραϊσμό της εικόνας. Δεν θα λέγαμε πως το κάνουν κατόπιν εορτής. Ωστόσο, το πρέπον είναι να κινηθούν γρηγορότερα, να απομονώσουν τους ταραξίες, στην τελική να τους κόψουν τα εισιτήρια ή και το γήπεδο. Νομίζουμε ότι όλοι γνωρίζουν ποιοι είναι. Αυτοί έχουν τις απαντήσεις και στο «γιατί τους αφήνουν»…

Μονάδα χρήσιμη

Ο Βίκτωρ Κλωναρίδης είναι ένας παρεξηγημένος ποδοσφαιριστής. Γρήγορος, δηλαδή αυτό που ζητούν στις μέρες μας οι προπονητές των περισσότερων ομάδων της γης. Και παράλληλα, επιρρεπής στο να σπαταλά ευκαιρίες, όχι δηλαδή τόσο αξιόπιστος επιθετικός σε ρόλο σκόρερ.

Την πρώτη του φορά που φόρεσε τη φανέλα του Τριφυλλιού είναι γεγονός πως δεν άφησε τη στάμπα του. Ωστόσο, από τον περασμένο χειμώνα και δώθε, όταν και επανήλθε με τα πράσινα, φάνηκε απίστευτα χρήσιμος σε μια ομάδα που τον είχε ανάγκη, όπως αποδείχθηκε πανηγυρικά. Εδεσε αρκετά με τον Μπεργκ, βοήθησε με τις κινήσεις του τον σουηδό επιθετικό και συνέβαλε τα μέγιστα με τις εμφανίσεις του στα πλέι οφ, ώστε να κερδίσει ο ΠΑΟ τις εντυπώσεις της τελευταίας στιγμής.

Αν μάλιστα ο παίκτης ήταν εύστοχος στην Τούμπα κατά τη διάρκεια του αγώνα ρεβάνς με τον ΠΑΟΚ για το Κύπελλο, ασφαλώς θα λέγαμε πως έκανε την τέλεια σεζόν. Δεν μπορεί όμως κανείς να τα έχει όλα…

Κατά τα λοιπά, ο Παναθηναϊκός ετοιμάζεται να υπογράψει συνεργασία σε επαγγελματική βάση με επτά νεαρούς ποδοσφαιριστές: τους Κουντουριώτη, Βαλμά, Θεοχάρη, Ζερβόπουλο, Δημήτρουλα, Αποστολάκη και Εμμανουηλίδη. Τα νιάτα χρειάζονται, πέραν πάσης αμφιβολίας. Αλλά ένα μέγεθος σαν τον Παναθηναϊκό, ακόμη και σε εποχής οικονομικής δυσκολίας, έχει ανάγκη τρανταχτά ονόματα και παίκτες πρώτης διαλογής.

Χάντμπολ

Είναι, πλέον, οριστικό. Ο Ολυμπιακός έκανε αίτηση στην ομοσπονδία και ζητεί να ενεργοποιηθεί εκ νέου το τμήμα. Αρα, στο προσεχές πρωτάθλημα της Α1 θα έχουμε και Ολυμπιακό στο πρωτάθλημα, οπότε θα αυξηθεί το ενδιαφέρον. Είναι γνωστό πως οι Κόκκινοι θα απορροφήσουν τον νυν πρωταθλητή, την ομάδα του ΙΕΚ Ξυνή.

Μαζί

Μνημόνιο συνεργασίας υπέγραψαν η Περιφέρεια Αττικής και ο ΣΕΓΑΣ. Στη συνέντευξη Τύπου το «παρών» έδωσαν η Ρένα Δούρου ως περιφερειάρχης και ο Κώστας Παναγόπουλος, ο πρόεδρος της ομοσπονδίας στίβου. Γίνεται σαφές ότι η Περιφέρεια σχεδιάζει να στηρίξει στο εγγύς μέλλον όλες τις διοργανώσεις που διεξάγονται υπό την αιγίδα του ΣΕΓΑΣ και φυσικά αμφότερες οι πλευρές θα εντείνουν τις προσπάθειές τους προκειμένου να ξαναζωντανέψει το κλειστό της Παιανίας.