Τι κι αν μπήκαν στο γήπεδο στους δύο τελευταίους τελικούς μαζί; Προφανώς το έκαναν για τα μάτια του κόσμου. Οι αδελφοί Αγγελόπουλοι και ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος δεν έχουν τίποτα κοινό, τους χωρίζουν δύο κόσμοι. Κατά βάθος η απέχθεια που νιώθει η μία πλευρά για την άλλη είναι ασύνορη, οπότε δεν έχει νόημα ούτε καν να φωτογραφίζονται μαζί όταν οι περιστάσεις το απαιτούν. Χθες, είχαμε ένα ακόμη επεισόδιο της κόντρας μέσω σκληρών τους δηλώσεων. Τι ζήτησαν οι πρόεδροι του Ολυμπιακού; Εξέφρασαν την απορία τους γιατί δεν έχει συλληφθεί ο Δ. Γιαννακόπουλος! Τι απάντησε ο τελευταίος; Πως τα αδέλφια δεν γνωρίζουν να χάνουν.

Στη δήλωσή τους, λοιπόν, οι Π. και Γ. Αγγελόπουλος πρώτα καταδίκασαν τις «απαράδεκτες ενέργειες μιας μεμονωμένης μερίδας ατόμων που επεδίωξαν ετσιθελικά να διακόψουν τον αγώνα. Τέτοιες συμπεριφορές δεν συνάδουν με τα ιδεώδη του μπασκετικού Ολυμπιακού» και μετά επιτέθηκαν στον Δ. Γιαννακόπουλο γιατί «επιτέθηκε με απειλές και χυδαίες υβριστικές εκφράσεις στους διαιτητές –αναρωτιόμαστε, λοιπόν, γιατί δεν έχει προχωρήσει κανείς, μέχρι και σήμερα, στην αυτόφωρη σύλληψή του». Στο τέλος, δε, υπεραμύνθηκαν των επιλογών τους και ξεκαθάρισαν ότι «ο Ολυμπιακός χαίρει καθολικού σεβασμού και αναγνώρισης» και πρόσθεσαν «θα προσπαθήσουμε να τον ξαναφέρουμε στην κορυφή, με τις αρχές, τις αξίες μας, με τον δικό μας τρόπο και σε όποιον αρέσει». Ανεξάρτητα με τον «τρόπο», απαιτείται και δαπάνη πολλών χρημάτων για την κορυφή, αλλά αυτό θα το δούμε στην πορεία. Οσο για την απάντηση του Δ. Γιαννακόπουλου ήταν ότι «κάποια στιγμή θα πρέπει να μάθουν ότι στον αθλητισμό υπάρχει και η ήττα» και επεσήμανε πως «όσον αφορά στα ψέματά τους, ότι δηλαδή επιτέθηκα λεκτικά στους διαιτητές, ξέρουν πολύ καλά σε ποιους απευθυνόμουν. Απευθυνόμουν σε οπαδούς του Ολυμπιακού, που φορώντας επίσημα καρτελάκια σεκιούριτι της ΚΑΕ ΟΣΦΠ είχαν έρθει προ ολίγων λεπτών στα δύο μέτρα από εμένα και έβριζαν την οικογένειά μου. Δεν θέλω να πιστέψω ότι τους είχαν στείλει εκείνοι…».

Ποιος, αλήθεια, πιστεύει πως υπάρχει περιθώριο σύγκλισης;

Στα χνάρια του μπαμπά

Ενας από τους ποδοσφαιριστές που υπέγραψαν χθες επαγγελματικό συμβόλαιο με τον Παναθηναϊκό είναι ο Κώστας Αποστολάκης. Ναι, σωστά μαντέψατε. Πρόκειται για τον πιτσιρικά (17) γιο του Στράτου, έναν παίκτη που ήδη έχει προλάβει να στελεχώσει τις μικρές εθνικές ομάδες.

Υποσχέσεις

Την ακαδημία του προσπαθεί να στηρίζει και ο Παναθηναϊκός, όμως οι καθυστερήσεις στις πληρωμές προκαλούν εύλογη γκρίνια. Ηταν επόμενο τα υψηλά κλιμάκια της ΠΑΕ να ευαισθητοποιηθούν, ενώ είναι χαρακτηριστικό πως ο Αγησίλαος Τουμαζάτος (γενικός διευθυντής) έδωσε την υπόσχεση ότι σύντομα η μισθοδοσία θα επανέλθει σε μια κανονική ροή.

Ραντεβού

Μια μια τις «καυτές πατάτες» καλούνται να διαχειριστούν οι Γιώργος και Παναγιώτης Αγγελόπουλος, δηλαδή οι πρόεδροι του (μπασκετικού) Ολυμπιακού. Εντός της ημέρας αναμένεται το τετ α τετ με τον Γιώργο Πρίντεζη, οσονούπω η επαφή με τον Βαγγέλη Μάντζαρη. Αμφότερες δύσκολες οι περιπτώσεις, καθόσον εικάζεται ότι οι δύο παίκτες θα ζητήσουν αύξηση αποδοχών κι ας έχασε η ομάδα τους εγχώριους τίτλους. Τι να κάνουμε, κάποιες φορές τίτλοι και χρήματα δεν πάνε ακριβώς μαζί.