To εμπεδώσαμε όλοι πια πόση ανάγκη έχει ο κόσμος να βρει μια οποιαδήποτε εργασία, ακόμα και κακοπληρωμένη, για να επιβιώσει. Ομως δεν παύει να είναι εντυπωσιακό όταν το συναντάς συνέχεια. Οπως στον χώρο της Εκπαίδευσης, όπου μαθαίνω ότι για τις περίπου 20.000 θέσεις αναπληρωτών εκπαιδευτικών που θα προσληφθούν εφέτος (αφού μόνιμες προσλήψεις ακόμα δεν καταφέραμε να πείσουμε τους θεσμούς ότι χρειάζονται…) κατατέθηκαν ούτε λίγο – ούτε πολύ… 112.000 αιτήσεις!

Ολοι αυτοί οι άνθρωποι επιζητούν μια προσωρινή θέση σε κάποιο σχολείο που μπορεί να είναι και δυσπρόσιτο, με χαμηλούς μισθούς και ενδεχόμενο να ξεσπιτωθούν ή να διδάσκουν σε δύο – τρία σχολεία για να συμπληρώνουν ωράριο. Αρκεί να δουλεύουν…

Τον αριθμό ανέφερε προχθές ο Κώστας Γαβρόγλου στη Βουλή, απαντώντας σε ερώτηση του βουλευτή του ΚΚΕ Γιάννη Δελή, ο οποίος ζήτησε να ανοίξει ξανά το Πληροφορικό Σύστημα Διαχείρισης Προσωπικού της Εκπαίδευσης, για 433 άτομα που δεν πρόλαβαν. Ομως ο Γαβρόγλου απέρριψε το αίτημα, επειδή «λέγαμε από την αρχή του χρόνου ότι όλα θα γίνουν νωρίτερα, γιατί πρέπει να περάσουν από το ΑΣΕΠ για να μπορέσει να ελεγχθεί η νομιμότητα αυτών των αιτήσεων».