Το κεφάλαιο της Ελλάδας έκλεισε (μαζί με τις τράπεζες) για τον Γιάνη. Σειρά έχει η Ευρώπη. Και όπως με ενημέρωσε από το Βερολίνο ο ανταποκριτής μας Γιώργος Παππάς, ο Βαρουφάκης σε συνέντευξή του στην «Τσάιτ» τονίζει ότι θα κατεβεί στις ευρωεκλογές με την κίνησή του DiEM25. Εάν το εγκρίνουν τα μέλη του, το DiEM25 θα είναι το «πρώτο διεθνικό κόμμα» στην Ευρώπη, λέει. «Θεωρούμε ξεπερασμένο να ασκείται ευρωπαϊκή πολιτική από εθνικά κόμματα» σημειώνει. «Δεν θέλουμε να συμβιβαστούμε με το στάτους κβο αλλά να κάνουμε τους Ευρωπαίους να σκέφτονται και να εκλέγουν ευρωπαϊκά. Ως Ελληνας θα χαιρόμουν να ψηφίσω στις ευρωεκλογές έναν Γερμανό ή έναν Ιταλό. Από την άλλη, ευχαρίστως θα έκανα προεκλογικό αγώνα στη Γερμανία και την Ιταλία. Πρέπει να αφήσουμε πίσω μας τον εθνικισμό».
Ο Βαρουφάκης παραδέχεται ότι ως έλληνας υπουργός Οικονομικών όχι μόνον απέτυχε πολιτικά, αλλά βίωσε και προσωπικά μια οικονομική καταστροφή. Στη διάρκεια της θητείας του το 2015 έπρεπε να δώσει ένα μέρος της αποζημίωσής του στον ΣΥΡΙΖΑ, ενώ έπρεπε να πληρώσει τη μετακόμισή του από τις ΗΠΑ στην Ελλάδα και να αποδίδει φόρο και στις δύο χώρες, εξήγησε.
Στη συνέντευξή του ο Γιάνης προσπάθησε να δικαιολογήσει την ηχογράφηση των απόρρητων συνεδριάσεων του Eurogroup που επεξεργάστηκε για το βιβλίο του. «Είχα μια ηθική υποχρέωση να ηχογραφήσω αυτές τις συνεδριάσεις, διότι μετέπειτα έπρεπε να δικαιολογήσω στο Κοινοβούλιο και τα μίντια τη στάση μου, καθώς δεν υπάρχει πρωτόκολλο των συνεδριάσεων» εξηγεί. Σκέφτεται μάλιστα να δημοσιοποιήσει τις συνομιλίες στο σύνολό τους. «Ισως να το κάνω» λέει.